Nadomestne volitve v svet Krajevne skupnosti Čentiba

Občinska volilna komisija Lendava (v nadaljevanju: OVK) je na podlagi 32. in 41. člena v zvezi z 29. in 110. členom Zakona o lokalnih volitvah (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 45/08, 83/12 in 68/17) razpisala nadomestne volitve v svet Krajevne skupnosti Čentiba.

Nadomestne volitve je bilo potrebno razpisati, ker so odstopili trije (3) od sedmih (7) članov sveta navedene krajevne skupnosti.

Nadomestne volitve so razpisane za nedeljo. 19. januarja 2020. V skladu z rokovnikom za izvedbo volilnih opravil je pri OVK Lendava potrebno vložiti kandidature do 19. decembra 2019 do 15. ure.

Volitve članov sveta krajevne skupnosti Čentiba bodo potekale po večinskem sistemu, kar pomeni, da se bodo volili posamezni kandidati.

Kandidate za člane sveta lahko predlagajo politične stranke in skupine najmanj desetih volivcev s podpisi, ki jih ni potrebno overiti na upravni enoti. Predlaga se lahko toliko kandidatov, kolikor se jih voli v volilni enoti krajevne skupnosti (v tem primeru tri (3)).

Za dan razpisa nadomestnih volitev v svet Krajevne skupnosti Čentiba, s katerim začnejo teči roki, se šteje 18. november 2019. Z razpisom volitev so se pričela tudi volilna opravila, ki bodo potekala v okviru zakonsko določenih rokov. Rokovnik volilnih opravil, posamezna obvestila, in obrazci v zvezi s nadomestnimi volitvami za člane sveta Krajevne skupnosti Čentiba, bodo objavljeni na spletni strani občine.

Vir: Občina Lendava

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja