Na Eko otoke odslej samo steklena embalaža?

V lendavski občini so se pred leti odločili za postavitev eko-otokov z namenom večje ekološke osveščenosti prebivalstva k ločevanju odpadkov.

Na zadnji poziv krajanov Trimlinov podjetju Eko-park Lendava, ki v lendavski občini skrbi za zbiranje in odvoz odpadkov, se bodo odstranili ostali kontejnerji za skupno zbiranje odpadkov na  eko-otoku, ki ni postavljen na za to primernem mestu. Tu se je ravno v nedeljo razvil požar. Močan sončni žarek, ki je sijal na steklo v zabojniku je zanetil požar. Posredovali so lendavski gasilci.

Eko-otoki so postavljeni na večih lokacijah v Lendavi in vsaki vasi, žal pa so ljudje ves čas te zabojnike polnili z velikimi količinami smeti, ki tja niso spadale.

Odlagali so od avtomobilskih gum, oken, oblačil, do raznih lakov in barv, škropiv, elektronski odpad in še marsikaj. S tem so otoki postali prepolni odpadkov, ki tja niso sodili in so kazili okolico in bili tudi nevarni za okolje.

Po novem bodo na problematičnih eko-otokih  samo zabojniki za steklo, saj ostale odpadke že sedaj lahko ločujemo na domu.

 

Čentiba.
Trimlini
Petišovci.
Petišovci kolonija.
Trimlini.

   

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja