Na dvojezični srednji šoli Lendava izdali zbornik Naša šola skozi čas

Na dvojezični srednji šoli je bil dan odprtih vrat, na katerem so javnosti predstavili svoje delo in pripravili delavnice za dijake s poudarkom na podjetnosti in bontonu. Na delavnicah so poleg dijakov in profesorjev sodelovali tudi učenci osnovnih šol in drugi občani.
Predstavili so tudi zbornik Naša šola skozi čas, ki govori o sedemdesetih letih srednješolskega izobraževanja v Lendavi. Gradivo za zbornik je zbrala in uredila mag. Bernadetta Horvath. V njem je ob besedilu tudi veliko fotografij od leta 1947 pa do danes, vsebuje pa tudi prispevke nekdanjih dijakov.
V zborniku so predstavljeni zgodovina srednješolskega izobraževanja, pomen poklicnega, strokovnega in tudi splošnega dvojezičnega izobraževanja v lokalnem okolju.
Lendavska dvojezična srednja šola se že mnogo let vključuje v življenje lokalnega in širšega okolja. Silvija Hajdinjak Prendl, ravnateljica šole, je povedala: »Na stežaj odpiramo vrata novim izzivom sodobnega časa ter tudi vsem vedoželjnim učencem dvojezičnih in enojezičnih osnovnih šol. Naš cilj je, da dijakom, ki se odločajo za izobraževanje pri nas, ponudimo najsodobnejše znanje, ki v prepletu s tradicionalnimi vrednotami oblikujejo podjetne in odgovorne posameznike.«

Foto: Jože Gabor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja