MNL: Olimpija Dolga vas skočila na prvo mesto!

V 17. krogu MNL se je včeraj ob 15. uri odigrala tekma med Čentibo in Olimpijo iz Dolge vasi, dvema ekipama na vrhu lestvice z le točko razlike. Na izredno zanimivem srečanju so slavili gostje z visoko zmago z 1:3. Olimpija je tako z zadetki, ki so jih dosegli Kristian Kepe, Matej Vida in Tihomir Kepe skočili na prvo mesto. 

Čentiba – Olimpija Dolga vas – 1 : 3 (0 : 1)

Strelci: Kepe Kristian 24′ 0 : 1, Vida Matej 54′ 0 : 2, Kepe Tihomir 60′ 0 : 3, Fehér Richárd 84′ 1 : 3 (avtogol)

Pred približno 200 gledalci, ki so prišli spremljat eno najpomembnejših tekem sezone, so prvi zapretili domači, ki so preko Lebarja poskušali priti do zadetka, a neuspešno. V nadaljevanju so gostje vse bolj pritiskali na vrata domačih, v 24. minuti potem tudi prišli do zadetka, ko je bil natančen Kristian Kepe in zadel še 10 zadetek v tej sezoni. Do konca prvega polčasa so bile še priložnosti, ki pa jih nobena od ekip ni pretvorila v zadetek. 0-1 ob polčasu. 

Na tekmi je bilo približno 200 gledalcev, ki so prišli spremljat derbi 17. kroga.

Napeto srečanje se je v drugem polčasu le še stopnjevalo, vendar so vse konkretnejši bili Dolgovaščani, ki so si ustvarjali več priložnosti kot domači. V 54. minuti je sledilo povišanje vodstva na 0-2, strelec pa Matej Vida. Kljub borbeni tekmi in napetem vzdušju, je glavni sodnik na srečanju podelil le 2 rumena kartona. Piko na i je v 60. minuti postavil Tihomir Kepe, ki je zadel za 0:3, kar je že več ali manj pomenilo le zmago gostov. Zato je v nadaljevanju prišlo do več menjav pri gostih. V igro so vstopili Jernej Vida, Denis Kozar, Mitja Donko, Mihael Szőke in Balázs Bači. Iz igre pa so odšli glavni akterji: Kepe Tihomir, David in Kristian, Etjan Kiralj in Laslo Kristijan. V zaključnem delu srečanja, v 84. minuti so Čentibčani prišli do zadetka, ko je igralec Olimpije, Fehér po nesrečnem razpletu žogo poslal v lastno mrežo. Tako se je srečanje 17. kroga končalo z 1:3.

Matej Vida, strelec drugega zadetka: 

V Čentibo smo prišli zelo motivirani, zavedajoč se pomembnosti zmage na srečanju, ki je zagotovo ključna v boju za naslov prvaka MNL. Igrali smo dobro in svoje priložnosti izkoristili, ter na koncu tudi zasluženo zmagali. Čestital bi soigralcem za borbeno igro ter zmago. Zahvaljujem se vsem navijačem in pristašem kluba, ki so nas prišli podpirati in nam pomagali do pomembne zmage.

 

Fotogalerija srečanja

[srizonfbalbum id=128]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja