MNL: Na 5 tekmah padlo kar 28 zadetkov

Tokratni krog prvenstva v  MNL ni prinesel prinesel večjih sprememb na lestvici. Tako Čentiba, kot Olimpija Dolga vas sta zmagali, Gaberčani presenetili Naftine veterane, kar so izkoristili Kobiljčani z zmago v Petišovcih in skočili nazaj na tretje mesto. Derbi med Graničarjem in Zvezdo Dolino se je končal z 2:2, brez zmagovalca. 

Vse tekme z izjemo sobotne tekme med Renkovci in Čentibo, so se odigrale v nedeljo. 

Renkovci – Čentiba 2:4 (1:3)

Strelci: Gerenčer 0:1, Maučec 1:1, Fordan 1:2, Gerenčer 1:3, Lebar 1:4, Ternar 2:4

Kot pravijo Čentibčani, so po bolečem porazu proti Dolgovaščanom, so fantje strnili glave, se “relaksirali” na prvomajskem kresovanju in proslavili 70. obletnico obstoja kluba, ter se znova povezali v ekipo. Glavni trener je namreč po porazu v 17. krogu odstopil, v Renkovcih pa so Čentibčani dosegli pomembno zmago z zadetki Gerenčerja v 4. in 44. minuti (0:1 in 1:3), Fordana v 36. minuti (0:2), ter Lebarja za 1:4 v 47. minuti. Lebar je dosegel že svoj 21. zadetek v tej sezoni in kraljuje na vrhu liste strelcev.

Olimpija Dolga vas – Malibu Kapca 10 : 3 (5 : 0)

Strelci: Tihomir Kepe 1:0, Kristian Kepe 2:0, Tihomir Kepe 3:0, Laslo 4:0, Vida 5:0, Bela 6:0, Tihomir Kepe 7:0, Szőke 8:0, Verbančič 8:1, Tibaut 8:2, Tibaut 8:3, Kozar 9:3, Bela 10:3

Dolgovaščani so v prejšnjem krogu dosegli zmago na derbiju in skočili na prvo mesto, ki pa je v soboto po predčasni tekmi 18. kroga med Čentibo že bilo ogroženo. Zato so včeraj potrebovali zmago proti Kapci, ki je izredno nevaren nasprotnik. Čeprav rezultat kaže drugače, gostje niso bili lahek nasprotnik. Že od prve minute so bili izredno borbeni in čvrst nasprotnik, vse do 30. minute pa ni bilo zadetka, saj vratar Žalig ubranil poskuse z razdalje kot tudi z bližine, nato pa je vendarle zadel Tihomir Kepe, ki je s soigralci že do polčasa prišel do vodstva s 5:0. V drugem polčasu je prišlo do menjav in zaigrali so vsi rezervni igralci, ki so prav tako odlično nastopili. Tihomir kepe je na tekmi dosegel hattrick.

Petišovci 2017 – Kobilje 0:2 (0:0)

Strelci: Kocet 0:1, Kavaš 0:2

Napeta tekma med Petišovčani in Kobiljčani, ki so v prejšnjem krogu padli na 4. mesto se je v prvem polčasu končala brez zadetkov. V drugem polčasu so gostje povedli šele v 51. minuti preko Koceta, točno 10 minut kasneje za končnih 0:2 pa še Kavaš. Kobijčani so izkoristili “kiks” Naftinih veteranov proti Gaberju in skočili nazaj na 3. mesto.

Graničar – Zvezda Dolina 2:2 (1:2)

Strelci: Požgai 0:1, 0:2, Kleiderman 1:2, Tkalec 2:2

Derbi 18. kroga je bil zagotovo med Graničarjem in Zvezdo Dolino. Da je bil pravi derbi govori tudi število rumenih kartonov, saj jih je sodnik Kovač moral dosoditi kar 10. Prvi so povedli gostje z zadetkom Požgaija v 15. minuti ter 7 minut kasneje vnovič preko Požgaija povečali na 0:2. V izdihljajih prvega polčasa je že kazalo na visoko vodstvo Dolinčanov, ko je prednost zmanjšal Kleiderman v 43. minuti na 1:2. V drugem polčasu je zadel Tkalec in poskrbel za izenačenje v 50. minuti. Vroči derbi v Pince Marofu se je končal brez zmagovalca.

Nafta veterani – Panonija Gaberje 1:2 (1:1)

Strelci: Bertalanič 1:0, Horvat 1:1, Kosi 1:2 

Sosedsko srečanje med Gaberčani in Naftinimi veterani, ki domače tekme igrajo v Kapci se je razpletlo v prid Gaberčanov, ki so po porazu Kapčanov skočili na 5. mesto. Domači so že v 2. minuti povedli preko Bertalaniča, v 25. minuti so gostje prišli do izenačenja. Napeto srečanje med sosedoma se je v 82. minuti razpletlo v nasprotju s pričakovanji domačih. Prvi strelec Gaberčanov je z 10. zadetkom v sezoni poskrbel za majhno presenečenje.

[srizonfbalbum id=132]

Rezultati tekem 18. kroga MNL

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja