#MISLIMVARNO vozim s srcem – DOBRODELNA SLOVENSKA TRANSVERZALA ROČNIH KOLESARJEV 2019

#MISLIMVARNO vozim s srcem – DOBRODELNA SLOVENSKA TRANSVERZALA ROČNIH KOLESARJEV 2019 1. 6. 2019 – 2. 6. 2019 bodo 4 parakolesarji varno kolesarili za dober namen!

Med 1. 6. 2019 in 2. 6. 2019 bo tako med Lendavo in Koprom potekala dobrodelna slovenska transverzala ročnih kolesarjev 2019, v okviru katere bodo 4 parakolesarji v enkratni, manj kot 24 ur dolgi vožnji prevozili skoraj 350 km. Gregor Habe, Primož Jeralič (udeleženec para olimpijskih iger v Riu de Janeiru), Peter Cerar in David Razboršek bodo tako na eni strani opozarjali na pomen varne obvozne razdalje 1,5 m in kako pomemben je trenutek, ko si cesto delita kolesar in voznik motornega vozila, na drugi strani pa bo njihovo dejanje imelo še dobrodelno noto – zbiranje sredstev za nakup profesionalnega tekmovalnega ročnega kolesa za perspektivnega ročnega kolesarja Gregorja Habeta. Kolesarji sodijo v eno najbolj ranljivih skupin v prometu Kolesarji spadajo v eno najbolj ranljivih skupin v prometu – statistika namreč kaže, da je bilo leta 2018 na področju Evropske unije v vseh zabeleženih prometnih nesrečah, ki so se zgodile med kolesarjem in drugim vozilom, 83 % takih, ki so se za kolesarja končale s smrtjo ali s težjo telesno poškodbo. V Sloveniji pa je bilo istega leta med vsemi, ki so v prometu utrpeli težje telesne poškodbe, kar 23 % kolesarjev – 188 se jih je hudo poškodovalo in 8 umrlo. Projekt #MislimVarno, vozim s srcem Zaskrbljujoča statistika je že leta 2016 ekipo Zavoda VOZIM motivirala, da je zagnala projekt #MislimVarno VOZIM S SRCEM, ki traja še danes, njegov namen pa je ozaveščanje o pomembnosti previdne, strpne in varne vožnje takrat, ko si cesto delita kolesar in voznik motornega vozila.

V Zavodu VOZIM tako javnost nagovarjamo z različnimi aktivnostmi na terenu, z brošuro ter z nalepkami za avtomobile, ki opozarjajo na pomen 1,5 m obvozne razdalje. V letu 2019 smo v ekipi Zavoda VOZIM omenjen projekt še nadgradili in mu dodali dobrodelno noto. Gregor Habe je bil namreč star 27 let, ko je doživel nesrečo s štirikolesnikom, padec pa ga je prikoval na invalidski voziček. V času rehabilitacije na Soči je prišel v stik z ročnim kolesom in kakor pravi sam, je bila to ljubezen na prvi pogled.
Gregor na svojem dotrajanem, starem ročnem kolesu dosega izjemne rezultate in je že dve leti član državne reprezentance – njegova največja želja pa je, da bi se udeležil para olimpijskih iger, ki se bodo leta 2020 odvijale na Japonskem! Dobrodelna slovenska transverzala ročnih kolesarjev Ker je ročno kolo je izjemen finančni zalogaj, so Gregorju na pomoč že priskočila številna podjetja, kot so Toyota Slovenija, Zavarovalnica Triglav, Pocinkovalnica d.o.o. in drugi, lokalno okolje – ter organizacije, kot so Medijska hiša Delo, Agencija za varnost v prometu (AVP), KD Lendava, KD Raketa, KD Rog, KD BikeRepublic, Kolesarski center Murania in drugi.

Podporo projektu #MislimVarno pa lahko izkaže vsakdo – tako da vozi varno in upošteva obvozno razdaljo 1,5m, da spodbuja kolesarje na njihovi poti od Lendave do Kopra ali da prispeva po svojih močeh za nakup ročnega kolesa, in sicer na: TRR: SI56 6100 0001 5032 243, Društvo paraplegikov jugozahodne štajerske, Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, SKLIC: SI00 1889-19 ČASOVNI PLAN TRANSVERZALE 1. 6. 2019 – Lendava Druženje z novinarji v Lendavi pred Kolesarskim centrom MURANIA (ob 11. uri) Start iz Lendave (ob 12. uri) 1. 6. 2019 ob cca 18.30 uri – Celje Glavni postanek za topel obrok pred Hotelom Evropa, Celje Druženje s podporniki in novinarji 2. 6. 2019 ob cca 7. uri – Koper Prihod na cilj, Taverna (Pristaniška ulica) Vljudno vabljeni, da se nam pridružite in poklepetate s parakolesarji ter tako podprete njihov pogvig.

[googlepdf url=”http://lendava-on.net/wp-content/uploads/2019/05/MislimVarno_Vabilo-na-dogodek-mediji_Lendava.pdf” download=”Shrani” ]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja