Mini Morrisi slavili šestdeseti rojstni dan na Vinariumu

Člani Mini Kluba Hungary so danes imeli otvoritveno vožnjo sezone 2019. Članom tega kluba so se pridružili še lastniki Minijev iz Slovenije, Slovaške in Avstrije. Vsi skupaj so se danes dopoldne pripeljali do razglednega stolpa v Dolgovaške gorice, kjer so svoje mini lepotce parkirali v obliki številke šestdeset, saj je ravno letos mineva toliko let od začetka izdelave Mini Morrisov.
Kot nam je povedal član predsedstva Mini kluba Hungary Gabor Varga je današnja vožnja le začetek dogodkov, s katerimi bodo v letošnjem letu obeležili okroglo obletnico začetka izdelave Minijev.
Današnja vožnja traja 160 Km in se je pričela v Stražni krajini, natačneje v kraju Szalafő  na Madžarskem, od tam so krenili proti Lendavskim goricam, k razglednem stolpu. Pot od Lendave so nadaljevali proti Avstriji, od tam pa nazaj pri Szentgothardu na Madžarsko in v Szalafo, kjer bodo imeli ob tamkajšnjem jezeru piknik. Vozniki so se po parkiranju svojih vozil odpravili na razgledni stolp, od koder je bil odličen razgled ne samo v štiri dežele ampak tudi na postavljene Minije, ki so bili parkirani v obliko šestdesetice.

Naj še dodamo, da so bili člani kluba Mini Hungary nad našim razglednim stolpom izredno navdušeni. Kot zanimivost naj dodamo, da je pri organizaciji izvedbe tega dogodka sodeloval tudi naš portal.

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja