Megtarotta rendes éves közgyűlését a Csentei Szőlőtermelők Egyesülete.

Megtarotta rendes éves közgyűlését a Csentei Szőlőtermelők Egyesülete.

A napirendi pontok között a hagyományos beszámolók szerepeltek, így a csentei egyesült tevékenységét 54 pontban mutatta be az elnök. Ezt követően a pénztáros, a Felügyelő Bizottság és a Fegyelmi Bizottság beszámolója következett. Az egybegyűlt 55 tag nem élt a hozzászólás jogával és egyhangulag elfogadta a beszámolók tartalmát.

Ami a számokat illeti a Csentei Szőlőtermelők Egyesülete 9.091,96 euróval kezdte a 2018-as évet, különböző rendezvények bevétele 22.654,53 eurót tett ki, majd levonva a 19.517,97 euró kiadásokat az év végén 12.228,52 euró maradt a számlájukon.

Évközben a kommerciális jellegű tevékenységek folytatásához az egyesület beszerezte az adópénztárgépet és vásárolt egy nagyobb kapacitásu hűtőt. Az idei évre is terveznek valamilyen beruházást, ennek szükségessége az év közben mutatkozik majd.

Az idei évre szóló tervek között újdonságok is szerepelnek, az év végén ugyanis megtartják a János napi boráldást, egyfajta évzárót a tagok számára. Továbbra ia zonban maradnak az egyesület hagyományos tevékenységei, mint a Balázs-napi pincejárás, vesszővágás, a borok bírálata, Szent György-napi vesszőberajzolás, Szent Orbán-napi szentmise, kelepelőállítás, Márton-napi mustkeresztelő és az említet János-napi borszentelés, évzáró. Évközben részt vesznek majd a város gasztronómiai kínálatát gazdagító rendezvényeken, boraikkal Pécsen, Budapesten és egyéb helyen is bemutatkozást terveznek, majd igyekeznek eleget tenni egyén meghívásnak is.

Az egyesület továbbra is ápolja baráti kapcsolatait a magyarországi együletekkel, így tavaly Sármelléken, Lentiben, Letenyén, Zalaegerszegen, Pusztaszentlászlón, Keszthelyen, Tihanyban és Pécsen is jártak. Ezenkívül a hazai egyesületekkel is ápolyák a gyümölcsöző kapcsolatokat és így tervezik a jövőben is.

Az egyesület büszke színes tevékenységére, ami hiányzik egy saját helyiség, ahol akár meg tudnák tartani rendezvényeiket és nagy szükségük van egy raktárra is.

A következő év tisztújító lesz, egyben az egyesület megalakulásának 30. évfordulóját is ünnepli.

A következő rendezvényre pedig a szélesebb közönséget is várják, ugyanis március 14-én 16 és 19 óra között a csentei faluotthonban a bormintákat gyűjtik az éves borbírálathoz. Ide az egyesületi tagságon kívül is várják a borosgazdákat.

Szőveg: Dorisz Farics

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”728″ gal_title=”DV Čentiba OBZ 2019″]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja