Megkezdődött a 2018-as országgyűlési választás

Ma van Magyarországon országgyűlési képviselőválasztás, a több mint 10 ezer magyarországi szavazókörben valamivel kevesebb, mint 8 millió választópolgárt várnak, míg a külképviseleteken további 58 ezren adhatják le szavazataikat 23 pártra és mintegy 1500 egyéni képviselőjelöltre. Pénteken, az utolsó órákban 30 ezren, összesen mintegy 200 ezer magyar választópolgár jelentkezett át szavazni Magyarországon a lakóhelyüktől eltérő településre vagy fővárosi szavazókerületbe.
A Szlovén Köztársaság külképviseletén szavazó választópolgárok külön névjegyzékbe kerültek. Ma 9 és 17 óra között a választani kívánó szavazópolgárok felkeresik a külképviseleten lévő szavazóhelyiséget, ahol a szavazás ugyanúgy zajlik le, mint a szlovéniai szavazóhelyiségekben (a választópolgár személyazonosító okmánnyal történő azonosítása, a választópolgár aláírása, a szavazólappal való szavazás). E választópolgárok nem kapnak külön értesítést a névjegyzékbe történő felvételükről, ha időben bejelentették, hogy a külképviseleten szavaznak.
Magyarországon a választásra jogosultak 13,17 százaléka, 1 036 849 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson reggel 9 óráig a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint – adta hírül az MT

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja