Mednarodna policijska vaja

Danes, 7. novembra zgodaj zjutraj so na področju PU Medžimurje, v organizaciji Generalne policijske uprave Republike Hrvaške, Ministrstva za notranje zadeve Republike Hrvaške, skupaj s kolegi iz Republike Slovenije in Madžarske izvedeni dve mednarodni policijski vaji ‘Pregon storilcev kaznivega dejanja ropa z vozilom s hrvaške strani na področje Republike Slovenije in Madžarske’ ter ‘Pregon storilcev kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom z vozilom iz Madžarske, na poti skozi Slovenijo na področje R Hrvaške.

Vaji sta se odvili na relaciji mesta Čakovec, skozi Mursko Središče in preko državne meje z Republiko Slovenijo ter do državne meje z Madžarsko in nazaj.
Na vajah so bili prisotni predstavniki Generalne policijske uprave Darko Majstorovič, načelnik Operativno komunikacijskega centra, Josip Bukvić pomočnik načelnika Generalne policijske uprave in Ivan Sokač, načelnik Policijske uprave Medžimurje s sodelavci ter predstavniki Republike Slovenije in Madžarske.

Cilj vaj je bil preizkus koordinacije med sosednjimi policijskimi enotami in sodelovanja v postopkih pri prijetju storilcev hujših kaznivih dejanj. Sledila je skupna evalvacija vaj, ki so jo predstavniki policij Republike Hrvaške, Republike Slovenije in Madžarske ocenili kot uspešno.

Vir in foto z dovoljenjem: www.muralist.hr

 

[srizonfbalbum id=56]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja