Marko banda in Tjaša Šimonka Kavaš nastopili na lendavskem letnem odru

Preteklo soboto se je s koncertom Marko bande in Tjaše Šimonke Kavaš v Lendavi zaključil sklop prireditev “Poleti v Lendavo”, ki so čez poletje potekale na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane.

Marko banda je pravzaprav nastala zaradi potreb beltinske folklorne skupine, vendar pa je s časom postala prepoznavna in predvsem samostojna godčevska zasedba, ki prispeva k prepoznavnosti zvočnega sveta Prekmurja. Zasedba se je s časom in priložnostno sicer nekoliko spreminjala, vendar pa je jedro skupine ostalo skozi vsa ta leta isto. Zvočno je skupina naslednica beltinske domače zasedbe, ki je spremljala beltinsko folkloro, danes najbolj znano pod imenom Banda Kociper -Baranja oziroma tudi Beltinška banda.

Člani Marko bande:

– Andi Sobočan, cimbale
– Boštjan Rous, klarinet, vokal
– Miha Kavaš, violina
– Slavek Petek, kontrabas, vokal
– Željko Ritlop, klarinet, vokal

Tjaša Šimonka Kavaš je glasbenica, ki je znana predvsem po petju ljudske glasbe kot solistka ali v kakšni glasbeni zasedbi npr. Ethnotrip. S svojim glasbenim ustvarjanjem se trudi predvsem približati ljudsko glasbo poslušalcem. Prekmurska ljudska glasba je po svojem zvenu drugačna kot glasba drugih pokrajin Slovenije, saj je nastala na stičišču treh dežel – slovenske, madžarske in hrvaške.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”1265″ gal_title=”Marko banda 2020 gkd”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja