Mala Šola, veliko srce…

Uspeh starejših fantov OŠ Kobilje na državnem prvenstvo v nogometu.

Nogometna ekipa starejših fantov OŠ Kobilje se je uvrstila na državno tekmovanje. V četrtfinalu se je pomerila z ekipami iz Krškega, Velenja in Slovenske Bistrice ter dosegla tretje mesto.
Ekipe pomurskih šol so se že večkrat uvrstile na državno tekmovanje, še nikoli pa se ni zgodilo, da bi sodelovala ekipa iz tako majhne šole. Na OŠ Kobilje je 44 učencev.
Trener in strokovni vodja ekipe je Drago Trajber, v njej pa so kapetan Jaka Bukovec, Andrej Trajber, Gašper Recek, Jakob Gjerek, Blaž Pozvek, Lin Martin Vilič in Nejc Vučko.
Učitelj športne vzgoje na OŠ Kobilje Miran Dominko je povedal, da so vsi člani ekipe talentirani nogometaši. Po občinskem tekmovanju v Lendavi so se uvrstili na območno tekmovanje, potem na regijsko, od tam na medregijsko in državno prvenstvo v Krškem. Pohvalil je dobro organizacijo državnega tekmovanja.
Poudaril pa je: »Mladi nogometaši skupaj s trenerjem nadgrajujejo nogometno znanje, ki so ga dobili pri športni vzgoji v šoli. Za tak uspeh pa je zagotovo zelo pomembna tudi podpora drugih zaposlenih na šoli, še posebej ravnateljice Ludvike Gjerek. Vsi smo zelo ponosni na svoje učence, taki uspehi pa nam dokazujejo, da skupaj dosežemo vse cilje.«

Foto: Miran Dominko

Besedilo je povzeto po članku Jožeta Gaborja iz Vestnika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja