Mag. Anton Balažek zaključil županski mandat

Dosedanji župan Občine Lendava mag. Anton Balažek se je ob zaključku županskega mandata zahvalil za izkazano zaupanje, novemu vodstvu pa zaželel uspešno vodenje Občine. Občino Lendava predaja v dobri finančni kondiciji.

Mag. Anton Balažek: Spoštovane občanke in občani, po štirih mandatih in šestnajstih letih županovanja sem danes tudi uradno zaključil svoj mandat. Bilo mi je v čast in zadovoljstvo opravljati to funkcijo. Zahvaljujem se za izkazano zaupanje. Odhajam ponosen in zadovoljen. Novemu županu gospodu Janezu Magyaru in občinskemu vodstvu želim veliko uspehov ter zadovoljstva tudi pri nadaljnjem vodenju občine.

OBČINO PREDAJA V DOBRI FINANČNI KONDICIJI

Poročilo župana s 14. decembra 2018 in oceno stanja na dan 31. decembra 2018 je namenjeno seznanitvi novega župana s presečnim stanjem ob prevzemanju mandata. Prvi del poročila se nanaša na položaj občine v slovenskem prostoru ter prikaz razvitosti po indeksu ISSO. Ta ugotavlja, da je občina po razvojni dinamiki v obdobju 2014-2018 uvrščena na 17. mesto med 212 slovenskimi občinami. V primerjavi s prejšnjim štiriletnim obdobjem se je občina na tej lestvici povzpela za 52 mest. Podatki kažejo, da ima občina v primerjavi s slovenskim povprečjem nadpovprečne dosežke na področju: gospodarstva, finančne stabilnosti, ekologije in kakovosti življenja. Slabe rezultate dosegamo na področju: izobrazbene strukture prebivalstva, demografije in socialne vključenosti. Več tukaj

 

Vir in foto: www. lendavadanes.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja