Lutkovno gledališče Pupilla z novo predstavo navdušila na domačem odru

O Lutkovnem gledališču Pupilla.

Delujejo v Lendavi od leta 1993. Njihova osnovna dejavnost je vezana na ustvarjanje lutkovnih predstav, na izdelovanje lutk, mask in kostumov po naročilu, na izvajanje ustvarjalnih delavnic ter na organizacijo prireditev za otroke. Trenutno sestavljajo skupino dva igralca, igralka, glasbenik ter oblikovalca lutk in scene.
Do sedaj so pripravili že vrsto predstav, ki so jih igrali po gledališčih, šolah in vrtcih po Sloveniji in Madžarskem ter na festivalih po Evropi. Pri predstavah velikokrat sodelujejo z gostujočimi ustvarjalci-režiserji, dramaturgi iz sosednje Madžarske, saj delujejo na dvojezičnem področju in igrajo predstave v obeh jezikih. Pri svojem ustvarjanju želijo izkoristiti čim več možnosti, ki jih ponuja lutkovno gledališče in gledališče nasploh. Pri tem ubirajo eksperimentalen pristop, ki temelji na raziskovanju tradicionalnih in novih lutkovnih tehnik, različnih materialov ter izvirne likovne podobe in glasbe. Pri izboru produkcij dajejo prednost predstavam za otroke, iz katerih se otroci na neprisiljen način lahko veliko naučijo, razvijajo domišljijo ter doživijo veliko prijetnih trenutkov.

Vir: lutkepupilla.si

Lutkovno gledališče Pupilla, ki jo je ustanovila Lendavčanka Sabina Šinko, je v soboto gledališki in koncertni dvorani premierno predstavilo gledališko predstavo za otroke, ki nosi naslov Ko odprem oči. Režirala in likovno zasnovala jo je Sabina Šinko. V predstavi so nastopile Petra Kavaš in Natalija Tumpej, ki otroke odpeljeta v čarobni svet gledališča, dopolnjen z glasbo, svetlobo, barvami. Estetika gledališča za najmlajše temelji na doživljanju in odkrivanju sveta v njegovi elementarni in poetični obliki. Ko odprem oči je nadaljevanje njihove prejšnje predstave za otroke z naslovom BA BU, ki je bila pri otrocih zelo dobro sprejeta.

 

Avtorji fotografij: Nara Dominko David in Milan Gal

[srizonfbalbum id=16]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja