Mali Luka iz Gornjega Lakoša potrebuje našo pomoč

Pomagajmo malemu Luki iz Gornjega Lakoša

Velikokrat smo že dokazali, da znamo prisluhniti drug drugemu in pomagati posameznikom in družinam v stiski. Še posebej nas gane, ko gre za zdravje otroka.
Tokrat potrebuje pomoč šestmesečni dojenček Luka, sin Maje Budin iz Lendave in njenega življenjskega partnerja Franca Kepeja, ki je doma iz Radmožancev.
Na videz zdrav dojenček Luka ima težave že od rojstva. Rodil se je z odebeljeno srčno zaklopko, ki so mu jo takoj operirali, z zatrdelimi sklepi, skrčenimi mišicami in izpahnjenimi kolki. Da se bo njegovo zdravstveno stanje izboljšalo, bo potrebnih več operativnih posegov, katerim bo sledila rehabilitacija s fizioterapijami.
Malega Luko čakajo operacije stopala, kolena in kolkov. Te bodo po priporočilu ortopeda izvedene v Nemčiji. Stroške operacij bo kril ZZZS. Velik del stroškov rehabilitacije pa bodo morali kriti starši sami, kajti zavarovalnica ne krije vseh stroškov fizioterapije. Do zdaj je zavarovalnica plačala 1-2 terapiji na teden, vsako naslednjo morata plačati starša sama, kar znese 30 EUR za 45 minut.
Člani PGD Radmožanci želijo malemu dečku pomagati pri zdravljenju in okrevanju, zato so se odločili organizirati dobrodelni koncert, ki bo 1. marca 2020 ob 14. uri v vaškem domu v Radmožancih.
Nastopili bodo: Kvintet Aeternum, Ethnotrip, skupina Skok, Robi Horvat, DOŠ Genterovci, Tjaša Šimonka, mala vokalna skupina Lirika, Dobronaki Nótázók, Janet Neubauer, Nimam Časa, Ališa Lebar, Elisa Lebar, Alja Gal (obe prof. Maja Novak in klavirska spremljava Danice Baša), citrarska skupina Pűnkösdi Rózsa ter Naca es Mári.
Lukova prihodnost bo svetla, le če mu bomo pomagali.
Akciji se je pridružil tudi RK Slovenije, OE Lendava. Pomoč preko Rdečega križa, OE Lendava
Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Lendava
Kranjčeva 4 9220 Lendava
TRR: SI56 0312 4100 0922 524
Sklic: SI00 1202-01032020
Namen: POMOČ LUKA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja