Lokalni turistični ponudniki mreže Mura Raba tour so se predstavili v Ljubljani

V okviru projekta Mura Raba tour smo z obiskom Ljubljane pričeli z nizom aktivnosti izven samega programskega območja, s ciljem, da v čezmejno regijo Slovenija – Madžarska privabimo čim več obiskovalcev.

Plod projektnega sodelovanja med pokrajinami, ki se kot rodovitna dlan razprostirajo med rekama Muro in Rabo je na novo vzpostavljena čezmejna mreža lokalnih turističnih ponudnikov MURA RABA TOUR. Tukaj živeči ljudje so namreč odlični rokodelci, pridelovalci domačih pridelkov in izdelkov, ponudniki vrhunske kulinarike ter unikatni butični ponudniki, ki so tokrat vključeni v nove zgodbe, zgodbe aktivnega preživljanja prostega časa v regiji, ki slonijo na skupni kulturni dediščini območja, vodnih doživetjih, konjeništvu in pohodništvu.
Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani se je skupaj predstavilo deset ponudnikov, med njimi FiNa keramika, Bakovka, Pletarstvo Kalman, Sadjarstvo Ficko, Doživljajski park Vulkanija, Čebelarstvo in apiturizem Štefan Šemen, Eko-socialna kmetija Kocljevina, Turistično društvo Monošter (Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesület), Kamp Akácfa iz Črejtnika (Akácfa Kemping Csörötnek) in JZ za turizem, šport in kulturo Šalovci, katerih ponudba je obsegala tako izdelke tradicionalnih obrti (iz gline, šibja) in doma pridelane produkte/živila (marmelade, med, žganja) kot tudi nočitvene kapacitete (nastanitveni center in kamp) ter doživetje izbruha goričkega vulkana. Vodilni partner projekta pa je s pomočjo različnih promocijskih gradiv poskrbel za celovito predstavitev samega projekta in njegovih aktivnosti.
Po uspešni skupni predstavitvi v Ljubljani so naše misli že usmerjene k naslednjim zadanim nalogam. V jesenskem času nas čaka še nekaj dogodkov, s pomočjo katerih razkrivamo dosežke projekta Mura Raba tour in promocije projekta čez mejo, v sosednjih državah.

Več o projektu najdete na povezavi: http://www.si-hu.eu/murarabatour/

Vir in foto: PRAK d.o.o.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja