Ljubljanska družba Sicom Invest kupila hotel Elizabeto v Lendavi

Po poročanju portala STA, je na dražbi lendavski hotel Elizabeta kupila ljubljanska družba Sicom Invest, po izklicni ceni 490.000 EUR. Ker je le ta že nekaj časa prazen, bo potreben temeljite obnove. Pred prodajo je hotel imel nekaj najemnikov. 

Lendavski hotel Elizabeta je bil zgrajen leta 1995, kjer so ga s 24 sobami odprli dve leti kasneje. Toda objekt nikoli ni zaživel. Včerajšnjo dražbo si je ogledovalo več interesentov, vendar so se naposled udeležili le trije dražitelji. Plačilo po izklicni ceni 490.000 EUR je ponudil le ljubljanski Sicom Invest, ki je nadaljevanju ostal edini ponudnik. Sedaj je poplačana banka Raffeisenbank, ki je bila upnica, a bo poplačana le delno.

Predhodno je od Term 3000 objekt odkupil kot fizična oseba Ivan Pavlov iz Zgornje Polskave. Ta se je kasneje znašel v hudih finančnih težavah, zaradi česar je šel v osebni stečaj. 

Cena objekta je še septembra lani znašala 648.000 evrov, oktobra 2016 pa kar 1,39 milijona evrov. 

Direktorja Sicom Investa sta Nina Mihelič in Samo Krivic, družba pa je v lasti Sandija Brezovnika. Družba je leta 2017 prevzela turistični center Golte.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja