Letni zbor društva vinogradnikov in sadjarjev Lendave

Društvo vinogradnikov in sadjarjev Lendava je organiziralo letni zbor društva za člane. Skupno se je zbora udeležilo 35 članov. Občina Lendava je vsem lastnikom, ki imajo vinograde znižala prispevek za stavbno zemljišče. 

USTANOVITEV ZADRUGE VINOGRADNIKOV IN SADJARJEV

Priporočilo Kmetijsko gozdarskega zavoda iz Murske Sobote je ustanovitev zadruge vinogradnikov in sadjarjev.
Ustanovitev zadruge bi prinesla boljšo organiziranost in učinkovitost. Pri Kmetijsko-gozdarskem zavodu so hkrati pripravili smernice za razvoj vinogradništva v Lendavi, ter kot priložnost navedli strategijo promocijskih učinkov in število obiskovalcev razglednega stolpa Vinarium Lendava.

IDEJO O USTANOVITVI PODPRLA TUDI OBČINA LENDAVA

Podpora ideji o ustanovitvi prihaja tudi s strani lendavske občine. Župan mag. Anton Balažek je poudaril, da bi lendavska občina podprla iniciativo večjih vinogradnikov in sadjarjev, ki bi ustanovila zadrugo, katera bi povezala manjše pridelovalce. Za izgradnjo sadjarsko vinogradniškega centra in dodatnih gostinskih zmogljivosti ob razglednem stolpu bo objavljen bo javni razpis za iskanje vlagateljev. Pri promociji in trženju Vinogradniškega centra Lendava, ki se nahaja v starem mestnem jedru, pa bo pomagal tudi turizem in sicer pri promociji in trženju. Ta je bil zgrajen z evropskimi sredstvi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja