Lenti: Delavnice v okviru projekta Iron Curtain Cycling

Danes dopoldan so se v Lentiju na Madžarskem odvile delavnice, ki so del projekta Iron Curtain Cycling na tematiko kolesarskega turizma. Organizator delavnic je zalska županija, kot vodilni partner v projektu Iron Curtain Cycling in njegov partner – Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj. V projektu sodelujej še: Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota,Vas Megyei Önkormányzat Hivatal, Nyugat-Pannon Terület – és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Ltd, Občina Lendava, NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zártkörűen működő Részvénytársaság.

Namen srečanja je bil povezati turistične ponudnike in zainteresirane strani pri sestavljanju slovensko-madžarskih turističnih ponudbenih paketov, pobude in priprava skupne turistične ponudbe ter izmenjavo informacij o aktualnih razvojnih posegih, načrtih in idejah za prihodnje na področju razvoja kolesarskega turizma. Po pozdravnem govoru Predsednika Skupščine Županije Zala Pámer Zoltána so se zvrstila predavanja parterjev projekta iz Madžarske in Slovenije. Mateja Brodnjak je predstavila storitve, ki jih ponujajo v okolici Ptuja. Polona Blažič je predstavila storitve za kolesarje, ki jih ponujajo v Murski Soboti. Romeo Varga pa je predstavil aktivnosti in načrte Zavoda za Turizem Lendava na področju kolesarskega turizma v naši občini, Csikai Mária pa je predstavila aktivnosti in ponudbo Železne županije tamkajšnjim kolesarskim turistom.

O predavateljih:

– Zoltán Pámer: strokovnjak za čezmejno sodelovanje in promet. Kot vodja skupine Regionalne razvojne agencije južnega Prekdonavja (Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség) je v okviru projekta Iron Curtain Trail (ICT) (2012-2014) koordiniral ocenjevanje madžarsko-hrvaškega odseka Poti Železne zavese (ocenjevanje variant trase, opredelitev končnega predloga trase). Tudi trenutno je menedžer številnih čezmejnih prometnih projektov, dela pa tudi kot raziskovalec.

– Matija Brodnjak: s kolesarjenjem sem se začel konkretneje ukvarjati v času, ko sem deloval v Termah Ptuj (2008 – 2011) na področju dogodkov in marketinga. V Termah Ptuj smo organizirali številne dogodke, med drugim, kolesarski sejem in kolesarske dneve z Juretom Robičem po naših krajih, dobrodelno kolesarjenje od Hodoša do Ankarana z Zvonkom Hasemalijem. Sam sem član UO Ptujske kolesarske mreže in del tričlanske ekipe Drava Bike – območje Spodnjega Podravja. Sodeloval sem pri pripravi Interreg projekta Drava Experiecne v sodelovanju z Avstrijci. V letih (2011 – 2018) sem deloval na področju povezovanja turizma kot destinacijski manager, na območju Haloz, Jeruzalem-Ormoža, Slovenskih goric ter Ptuja. Sedaj sem solastnik podjetja Movio d.o.o., kjer se ukvarjamo z razvojem športnega turizma, kjer ima kolesarjenje velik potencial. V naslednjih letih si želimo urediti kolesarski center z nočitvenimi kapacitetami v Skorbi, v neposredni bližini Ptuja. Športne zadeve in pakete soustvarjamo s podjetjem Dimsport iz Ljubljane ter blagovno Pro Sport Services, ki ima tudi licenco za oblikovanje in prodajo paketov.

– Polona Blažič: je svoje znanje in mednarodne izkušnje, pridobljene s študijem ekonomije in turizma v Innsbrucku ter opravljenim management trainee programom pri Sheratonu v Muenchnu, sprva implementirala v gospodarstvu, nato pa še na številnih mednarodnih projektih. Je tudi certificirana trenerka Nevro Lingvističnega Programiranja 2015 ter moderatorka po Derby Diplomat Training programu 2000. V letih od 2012 do 2016 je sodelovala pri strateškem načrtovanju promocijskih in prodajnih aktivnosti avstrijske destinacijske organizacije Wagrain-Kleinarl, od leta 2018 pa je sklopu lastnega podjetja aktivna na področjih oblikovanja spletnih strani, e-trgovanja, vsebinskega marketinga, stiliziranja in produktne fotografije.

– Romeo Varga: je po izobrazbi politolog, po poklicu razvojnik, zaposlen kot direktor Zavoda za turizem in razvoj Lendava. Ima dolgoletne izkušnje z načrtovanjem in implementacijo projektov tako na nacionalni, kot tudi na mednarodni ravni. V Pomurju koordinira razvoj kolesarska omrežja ter predseduje Pomurski kolesarski mreži.

– Mária Csikai: kolesarska aktivistka, strokovnjakinja za kolesarski turizem. Nekdanja predsednica zveze Kerékpáros Magyarország Szövetség (Združenje Madžarska na kolesu) – partnerske organizacije Evropske kolesarske zveze -, avtorica in recenzentka številnih materialov v vzezi s kolesarsko politiko. V okviru projekta ICT je kot vodilna strokovnjakinja sodelovala pri ocenjevanju madžarsko-avstrijskega obmejnega odseka in označevanju poti.

V nadaljevanju delavnic so ponudniki, kolesarski in turistični vodniki ter ostali udeleženci oblikovali paleto storitev kolesarjem, ki jih bodo v mesecu maju še enkrat dodelali na podobni delavnici v Murski Soboti ter ponudili tržišču kot končni produkt v okviru projekta Iron Curtain Cycling. Naj omenimo, da so se iz Lendave poleg direktorja ZTR Lendava delavnic udeležili še predsednik TZ Lendava vabi, predsednik TDP Čentiba in predstavnica Društva Mura Adventures.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja