Lendavčani smo tekli z Bogomirjem Dolencem

Bogomir Dolenc, ultratekač, ekstremist, triatlonec, predvsem pa dobrodelnež, ki s tekom pomaga drugim je danes v Lendavi odtekel svoj drugi maraton v okviru svojega dobrodelnega projekta, 42 maratonov v 42 dneh v letu 2018.

Športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh je največji tovrsten projekt v letu 2018 v Sloveniji. S projektom, v katerem bo tekač Bogomir Dolenc odtekel dvainštirideset (42) zaporednih dnevnih maratonov z ciljem zbiranja denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in njene male viteze se želi povezati rekreacijo, šport, gibanje in dobrodelnost.

Bogomir je odtekel toliko krogov, da naredil dolžino 42km, pri teku so se mu pridružili domačini,ki so v tem času tekli poljubno dolgo. Teh je bilo približno 50.

Celotno dolžino je skupaj z njim odtekel znani lendavski tekač Mile Rošić.

Z današnjo humanitarno gesto se je za Male viteze zbralo 235 evrov.

Mali vitezi so osebe, ki so se kot otroci soočali s težko boleznijo, rakom, ter šli čez težke procese zdravljenja z operacijami in kemoterapijami. Z vsem tem so se morali soočati v najbolj ranljivem obdobju življenja, otroštvu. Pozdravili so se – trajno ali začasno – ampak to zdravljenje je na njih pustilo manjkajoče dele telesa, kot so roke ali noge, tudi izmaličeno telo, hkrati pa težke posledice v samopodobi in samozavesti. Vse to nosijo v mladostniško in odraslo dobo ter s tem soočajo v izobraževanju, iskanju zaposlitve, gibanju in ureditvi normalnega življenja. Malih vitezov je v Sloveniji preko 1200 in so v vseh naših regijah. Za njih skrbi ustanova Mali vitez, ki poskuša jim olajšati nadaljnja zdravljenja, rehabilitcije, nakup protez in jim nudi medicinsko-terapevtsko svetovanje. Za vse to so potrebna denarna sredstva. V sklopu športno-dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh se jim lahko pomaga z SMS-donacijo s sporočilom na 1919 in geslom VITEZ ali VITEZ5 ter s prostovoljnim prispevkom.

Tudi za zabavo otrok je bilo poskrbljeno, da so se lahko na postavljenih poligončkih igrali in zabavali in tako vzpodbujali tekače.

 

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”521″ gal_title=”Tek 42″]

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja