LENDAVA ZDRAVO MESTO = BREZPLAČNA ŠPORTNA VADBA ZA VSE OBČANE

Naše telo je ustvarjeno za gibanje Naša telesa so ustvarjena za gibanje; gotovo ste že občutili, kako blagodejno na vaše počutje vplivajo sprehodi v naravi, športne igre s prijatelji, kolesarjenje, vrtnarjenje, ples, hoja v hribe, tek …
Zadostna telesna dejavnost je varovalni dejavnik zdravja, saj vpliva tako na telesno kot duševno zdravje in kvaliteto življenja. Različne epidemiološke raziskave po pokazale, da telesna vadba varuje pred večino kroničnih nenalezljivih bolezni, krepi kosti in mišice, vzdržuje psihofizične in funkcionalne sposobnosti telesa, pripomore k zmanjšanju stresa in depresije ter pomaga pri povečevanju samozavesti. V kombinaciji z ustrezno prehrano pa telesna dejavnost varuje tudi pred prekomerno telesno težo in debelostjo. Strokovnjaki ob tem poudarjajo pomen redne telesne vadbe, občasna in neustrezno intenzivna telesna dejavnost v nasprotju z redno namreč prinaša tveganje, ki je večje kot pričakovani pozitivni učinek na zdravje.
S športnim projektom Občine Lendava, Lendava zdravo mesto, želimo privabiti tako mlajšo kot starejšo populacijo, da začnete z nami migati. Želimo si, da bi otroci in mladina kakovostno preživeli prosti čas, starejšo populacijo pa spodbuditi k aktivnemu življenju.
Z vadbami smo že začeli. Lahko se nam pridružite kadarkoli.
Vse vadbe potekajo na atletski stezi in umetni travi ob DOŠ I Lendava.
Ob praznikih vadbe ni.
Vse dodatne informacije dobite na naši FB strani MiTja&TiNa šport in rekreacija ali na elektronskem naslovu: mitjatina.sport@gmail.com.
Na priloženem letaku si oglejte urnike vadb in se nam pridružite!
Vadbe so primerne tako za začetnike, kot za tiste, ki želite nekaj več!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja