Lendava se je predstavila na sejmu Travel v Budimpešti

Od 21. do 24. februarja so v Budimpešti, na tamkajšnjem sejmišču Hungexpo, ponovno organizirali razstavo Potovanje, ki velja za eno največjih tovrstnih razstav na Madžarskem.

V središču dogodka je pridobivanje izkušenj, vzpostavitev zvez med razstavljavci in obiskovalci. Udeleženci so lahko na enem mestu pridobili vse potrebne informacije o različnih domačih in tujih počitniških destinacijah, prenočiščih, gastronomski ponudbi, zanimivostih, znamenitostih. Štiridnevno razstavo je spremljal pester celodnevni program.

Namen promocije je bila predstavitev in promocija vinsko-turistične ceste z razglednim stolpom Vinarium Lendava, razstav svetovnih velikanov na lendavskem gradu, gledališke in koncertne dvorane ter predstavitev možnosti za aktivni turizem. Pomemben poudarek je bil namenjen tudi promociji turizma v zidanicah v obliki razpršenega Hotela Vinarium. Zanimanje obiskovalcev sejma so pritegnile tudi tradicionalne kulinarične prireditve Festivala Vinarium.

Na sejmu je Občina Lendava predstavila tudi projekt Iron Curtain Cycling, ki se izvaja v okviru operativnega programa Interreg Slovenija – Madžarska in v katerem Občina spodbuja razvoj kolesarskega turizma. Prav sejem je bil odlična priložnost za predstavitev prvih rezultatov projekta, ki se bo zaključil naslednje leto.

Na sejmišču se je predstavilo 30 držav, 300 razstavljavcev. Med njimi so se predstavili tudi naši turistični delavci Vinarstvo Huzimec, Zavod za Turizem Lendava, Vinarium Lendava, Kmetija Hančik iz Dobrovnika, Muravidék.re – V Pomurje. Pri stojnicah so obiskovalci dobili informacije o turističnih destinacijah v Pomurju, naravnih in kulturnih znamenitostih, lokalni kulinariki. Ob sproščenem druženju pri stojnici je Vinarstvo Huzimec s svojimi odličnimi vini razvajalo številne obiskovalce.

Vir: muravidek.re in Občina Lendava.

[Best_Wordpress_Gallery id=”731″ gal_title=”Travel Budapest”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja