Lendava je prazna, nekaj več ljudi samo v živilskih trgovinah

Prazne ulice našega mesta dokazujejo, da se ljudje držijo odloka o prepovedi zbiranja na javnih površinah. V živilskih trgovinah več ni zaznati opazno velikih gneč, le v dopoldanski urah je nekoliko več kupcev, kot pred zaprtjem.

Tudi nakupi so sedaj manjši, ljudje so ugotovili, da so trgovine dobro založene in si ne delajo večjih zalog. Kupujejo se sveža živila, sadje, zelenjava ter sveži pekovski izdelki … Najbolj iskan je kvas, ki ga ni za dobiti nikjer, naj si bo to sveži ali suhi kvas. Prav tako več ni zaznati večjega povpraševnja po toaletnem papirju. Še ena zanimivost, po podatkih enega večjih trgovskih verig, se je povečala prodaja kondomov.

Čez približno devet mesecev, mesec več ali manj bo zanimivo pogledati statistične podatke in videti, ali je karantena pripomogla k višji rodnosti in ali se nam bo zgodil ‘Korona baby-boom.’

To bi bilo za našo državo vsekakor pozitivna posledica, a ker je to odločitev vsakega posameznika, bomo na našem portalu raje zaključili z receptom, kako se naredi kvas.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1225″ gal_title=”Prazna Lendava”]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja