Lendava- dobre možnosti za razvoj kolesarskega turizma

Projekti, ki tečejo in nekatere že končani nas lahko v bližnji prihodnosti postavijo na zemljevid mest, ki ne samo, da so kolesarjem prijazna, temveč nam nudijo dobre možnosti razvoja kolesarskega turizma.
Zaradi hitrega tempa življenja nam med tednom ne ostane veliko časa za rekreacijo. Še posebej v večjih mestih je kolesarjenje oteženo zaradi gostega prometa.
Tukaj smo v prednosti, saj imamo naravo in dobre steze. Hitri dostop po avtocesti nam daje možnost, da prebivalce iz večjih mest za konec tedna povabimo na kolesarjenje po naših krajih.
V načrtu je lendavska kolesarska obvoznica, kolesarska steza Iron Cycling, ki se vije od madžarskega Rediča do Dolgovaških goric, ta del je še v izgradnji, delno zgrajena steza od Moravskih toplic do Dolge vasi, obstoječe poti ob Muri pri Murski šumi, Dolinska pot proti Veliki Polani in steze po goricah od Dolge vasi pa do Pinc nudijo enkratno možnost razvoja kolesarskega turizma. Tega še trenutno nismo uspeli unovčiti.
Lendava bi se lahko okronala za kolesarsko mesto tako, da bi na primer vsak mesec enkrat zaprli središče mesta in ga prepustili kolesarjem.
Ta dan bi se lahko otroci učili varne vožnje na cesti.
Lastniki kleti v bližnjih goricah bi lahko ponujali kolesarski glamping in napolnili prazne zidanice.
V mestu je veliko kavarn, gostiln in barov, ki bi lahko bili kolesarjem prijazni lokali s posebnim popustom za kolesarje.
Kolesarjenje pa seveda ni le rekreacija, vedno več je ljudi, ki jim je kolo glavno prevozno sredstvo, ki je okolju prijazno, zato bi ga morala spodbujati vsaka občina po vzgledu večjih mest. Navsezadnje je naša prestolnica ena najbolj kolesarjem prijaznih mest na svetu.

Kakšen serviser koles bi lahko ponujal usluge ves dan in tudi na terenu.

Veliko tega že imamo, samo začeti je treba.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja