Lendava dobiva še enega konkurenta pri kandidaturi za naziv EPK 2025

Včeraj smo v časopisu Večer lahko prebrali, da se želi Ptuj samostojno kandidirati za evropsko prestolnico kulture 2025, kar je potrdila tudi ptujska županja Nuška Gajšek.
Gospod Šteger, ki je tik pred novim letom zapustil mesto vodje programskega sveta v Lendavi, se bo tako najbrž priključil ekipi na Ptuju, ki je obenem njegov rodni kraj, zato je ta poteza pričakovana.
Ali se bo Ptuj do konca leta prijavil, bo najverjetneje znano po včerajšnjem Kolegiju županov Spodnjega Podravja in se tako pridružil Lendavi, Ljubljani, Novi Gorici in Kranju, ki so svojo kandidaturo napovedali že pred časom.

Lendavski župan Janez Magyar je za časnik Večer dejal, da v Lendavi že več let delajo na tem, da bi vložila prijavo. “Letos bo potrebno oddati prijavo kandidature, vendar sta tik pred koncem leta odstopila vodja programskega sveta za pripravo kandidature Aleš Šteger in idejni vodja projekta Mitja Čander, kar je kandidaturo vsaj za trenutek potisnilo v negotovost”. Naš župan, g. Janez Magyar zagotavlja, da bodo s projektom nadaljevali, saj ne gre le za kulturni, ampak tudi gospodarski, razvojni in turistični vidik. Trenutno se dela na tem, da bi sestavili ekipo, ki naj bi projekt prevzela, vendar vsaj za zdaj ne kaže, da se je na tem področju kaj premaknilo. Časa ni veliko in je vsak dan, izgubljen dan na poti, ki smo si jo zadali, da postanemo Evropska prestolnica kulture 2025.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja