Kulinarični dan v Radmožancih

Danes se je v izvedbi Prostovoljnega gasilskega društva iz Radmožancev in Turistično – kulturnega društva močvirski tulipan iz Radmožancev odvilo drugo mednarodno tekmovanje v kuhanju pasulja. Pasulj je srbska jed, ki je priljubljena tudi v Sloveniji. V kuhanju se je pomerilo dvaindvajset ekip amaterskih kuharjev, med njimi nekaj ekip iz sosednje Madžarske in ekip iz sosednjih naselij, kjer so kuhali pasulj na odprtem ognju.  Ob dobri družbi, pijači in jedači je strokovna komisija ocenila, da je najboljši pasulj skuhala ekipa “Kraljice skupnosti” iz Petišovcev. Drugo mesto je pripadlo domačinom z ekipo “Kalamarjevih”, tretji najboljši pasulj pa so skuhali Genterovčani.

Po razglasitvi rezultatov tekmovanja se je pričela slovesnost ob otvoritvi prenovljenega vaško-gasilskega doma. Namenu so predali obnovljen in posodobljen gasilski dom ter podelili priznanja zaslužnim pri tej investiciji.

V sklopu prireditve se je že dopoldan izvedlo tekmovanje in ocenjevanje gasilske mladine GPO Lendava. V kulturno zabavnem delu prireditve so čez dan nastopali otroci DOŠ Genterovci in vrtca Genterovci, Csadé népzenekar, Bot Gábor z opereto – musicalom, ljudski pevci iz Sárhida in domači pevski zbor. V večernih urah pa je sledil zabavni večer s Hrvaško skupino Faringaši.

[Best_Wordpress_Gallery id=”846″ gal_title=”Radmožanci pasulj 2019″]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja