KRIK S TRIBUNE: »Vse razen Prve državne lige bo neuspeh ?!?«

Pred začetkom tega članka poudarjamo, da to ni uperjeno proti nikomur in ni provokacija. Izraža le mnenje v obliki konstruktivne kritike glede na trenutno situacijo kluba in napovedmi pred sezono. Omeniti velja tudi, da je šele začetek sezone in da so vzponi in padci povsod ne glede ekipo. Z naslednjim krogom bo minila tretjina prvenstva. Osebno tudi verjamemo v uvrstitev v Prvo ligo, saj so med nami vsi navijači nogometnega kluba Nafta 1903. Težava je igra..

Kaj je razlog za neefektivnost v napadu?

Lani strah in trepet…

Začnimo z uvrstitvijo v 2. SNL prejšnjo sezono 2017/2018 lani. Z novim vodstvom, ki je močno finančno okrepilo in stabiliziralo klub, ter društvo dvignilo na popolnoma višji nivo v vseh pogledih, je bil napovedan cilj postati stabilen drugoligaš ter boj za prvih 5 mest. S slabim, bojazljivim in previdnim pristopom je začetek prinašal nekaj slabših rezultatov, občutki in pričakovanja navijačev so bila ciljem primerna. Iz tekme v tekmo so modrobeli rasli. Uspevali so tako rezultatsko, kot tudi v všečni in disciplinirani, strahospoštovanja vredni igri. Pika na »i« je bila vsekakor tekma proti največjemu nasprotniku Nafte 1903, murskosoboški Muri, kjer je na Fazaneriji prišlo do preobrata z igralci manj na igrišču in to na Fazaneriji. Sezona se je bližala koncu in Nafta 1903 je bila druga, obetale so se kvalifikacije za Prvo ligo, ki so bile le tiha želja navijačev, cilj pa nikakor ne. Nekaj napak proti koncu ni zameril nihče. Nafta 1903 je sezono zaključila na solidnem tretjem mestu.

 

Cilji za novo sezono in trenutno stanje

Bližala se je nova sezona.. iz kluba je odšlo nekaj igralcev, kot tudi nekaj novih obrazov v klubu. Skupščina 25. junija je bila več kot jasna: Vse razen Prve državne lige bo neuspeh.

Jedro ekipe v letošnji sezoni je ostalo isto kot lansko sezono

Po skoraj tretjini prvenstva je Nafta 1903, točneje 9 srečanjih od skupnih 30, je Nafta 1903 zmagala 5 tekem, zabeležila 3 neodločene izide in izgubila 1 srečanje. Če se je lani modrobelim očitalo, da se prvenstvo dobiva na »malih« tekmah, to je proti srečanjih, kjer je nasprotnik utemeljeno slabši, je treba priznati, da se zgodba ponavlja.

Na 9 srečanjih zadeli 15-krat

Modrobeli so uspešno pregnali zaenkrat nevarno presenečenje letošnjega prvenstva, zagnani in odlični Bravo, kjer so zaostajali s kar 0:2 in v drugem polčasu mojstrsko prišli do 3 točk na Športnem parku. Tudi proti »konkurentu« Dravi velja modrobele pohvaliti, z igralcem manj, ki je bil objektivno/subjektivno kar sporno izključen, so pokazali odlično igro. Težava ostajajo tekme proti ekipam, ki ne kažejo dobrih rezultatov in jim je cilj zgolj obstanek v ligi.

Strah in trepet proti ekipam z vrha lestvice, toda težave proti ekipam z dna

Če citiramo stratega modrobelih, ki je 10. aprila letos, torej še prejšnjo sezono v intervjuju za medij Dnevnik izjavil » da je Nafta 1903 na manjših tekmah premalo krvoločna«, potem dobimo potrditev. Toda spremenilo se žal v 6 mesecih na tem področju ni.

V soboto na tekmi 9. kroga se je na Športnem parku v Lendavi odigralo srečanje proti moštvu iz Brežic, ki se nahaja pri dnu lestvice in je prvo točko v gosteh osvojilo prav v soboto.

Gledalci očitajo predvsem neefektivnost v napadu ter postavitvi z le enim napadalcem. V »špici« je od napadalcev zaigral le Ploj, ki je nadomeščal vlogo poškodovanega Roginića.

Rezultatski “plusi in minusi”

PLUSI:

  • Preobrat proti Brdom v 3. krogu
  • Čudovita tekma na prekmurskem derbiju proti Beltincem
  • Vrhunska tekma proti Dravi
  • Preobrat proti Bravu

MINUSI:

  • Nepričakovan in visok poraz proti Ankaranu
  • Neodločeno proti Fužinarju
  • Neodločeno proti Brežicam

Prihodnjo soboto, bo tekma 10. kroga v gosteh proti novopečenemu drugoligašu Bilje. Bilje je na 14. mestu prvenstvene lestvice in ponuja se odlična priložnost za pomembne 3 točke.  V zmago modrobelih smo prepričani, vprašanje je, kdo bo tisti, ki bo zadel tokrat.

Na poti do zadanega cilja – osvojitev prvenstva in posledično uvrstitev v najvišji rang tekmovanja potrebujemo aktivne strelce.

Zaključek

Vsekakor pravi navijač je tisti, ki klub zvesto podpira tudi, ko ne gre. Ekipa potrebuje tudi podporo s tribun. Dejstvo pa je, da je tudi lendavska publika upravičeno v strahu, saj so pričakovanja za letošnjo sezono drugačna kot lani. Nedvomno je tudi vloga favorita pritisk na igralce, saj šteje samo prvo mesto. Če pogledamo na lestvico, ni nobenega razloga za preplah, saj je z 2 točkami manj Nafta 1903 še vedno druga s točko več pred zasledovalcem iz Radomelj.

Za konec bi dodali, da verjamemo v vodstvo, igralce in vse v klubu. To ni graja, le dobronameren povzetek, “krik” s tribune. Vsak navijač si želi, da njegova ekipa blesti. Lendava si zasluži prvoligaša, a tudi Prvo ligo si je potrebno zaslužit.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja