KOŠARKA: Visoka zmaga KK Lindau proti Murski Soboti

9. krog PKL

 

KK Lindau : KD Murska Sobota   81 : 67 (23:16,21:17, 16:24, 21:10)

 

Pomembna tekma domačinov za uvrstitev v finalni del in razvrstitev na lestvici je prinesla nekoliko več naboja v začetek tekme. Domači so startali

tekmo z osebno obrambo in odločno igro , da so gostje že od začetka začutili prepričanost domačinov, da bodo zmagali tekmo. Z agresivnim pristopom vseh igralcev, trojkami in zadetimi koši iz polrazdalje se je rezultat hitro prevesil v korist domačinov. Kljub želji gostov, da spremenijo potek tekme in rezultat, jim to do polčasa nikakor ni uspevalo, saj so domači dobro pokrivali najnevarnejšega igralca gostov, ki se nikakor ni mogel razigrati ter polnili koš Sobočanov. V polovici tretje četrtine je igralec domačih prejel tehnično napako in po nekoliko prenapetem nadaljevanju so gostje začeli igrati consko obrambo po celem igrišču in začutili, da bi lahko z veliko vnemo vseh rezultat znižali,kar jim je ob koncu četrtine tudi uspelo.

Zadnji del tekme je bil nekaj časa napet, toda gostje so si z agresivno igro nabrali preveč osebnih napak, izkušenejši domačini pa so tekmo uspešno pripeljali do želenega konca. Rezultat agresivne igre je na žalost botroval poškodbo letos najboljšega strelca domačih Frančiča, ki upajmo ni prehuda in bo hitro okreval.

 

Strelci :

KK Lindau

Dušan Frančič 18, Dejan Zrna 18, Saša Kuk 12, Tomas Hozjan 11, Trvrtko Balaž

10, Sandi Horvatič 5, Denis Rantaša 5, Beno Gonc 2

 

KD Murska Sobota

  1. Žilavec 21,Uroš Pavel 18, Jure Bilič 17, T. Lalovič 8, G. Pavel 2,R.

Šiftar 2T. Bodanec 1,

 

Tekst: V. Horvatič

Fotografije: Biserka Sijarič

[srizonfbalbum id=111]

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja