KOŠARKA: KK Lindau po podaljšku premagali Ljutomerčane

7.krog PKL 

 nedelja, 20.01.2019, ob 15:00, ŠIC Ljutomer

KK Ljutomer : KK Lindau Lendava

86 : 90  (33:22, 11:17, 24:21, 12:20, podaljšek 6:10)

*po podaljšku in dramatični končnici

 

Za KK Lindau Lendava:

Tvrtko Balaž 22, Dejan Zrna 19, Tomas Hozjan 16, Gorazd Horvatič 15, Sandi Horvatič 10, Saša Kuk 8, Matej Čeke in Denis Rantaša 0

Za KK Ljutomer:

Patrik Topolnik 15, Jure Rudolf in Rok Gošnjak 14, Tomaž Šrnjavič 11, Jaka Godec 10, Tomaž Sagaj in Alja Šmauc 7, Aleš Pregelj 5, Gašper Luka Pevec 3, Žiga Žibrat 0

 

Komentar napisala ekipa KK Ljutomer

Na lepo nedeljsko popoldne smo se v Ljutomeru košarkarji KK Ljutomer pomerili z izkušeno ekipo iz Lendave, ki letos cilja na visoka mesta. Kljub temu se nam je tekma zdela primerna, da bi zabeležili prvo zmago v letošnji sezoni. Tekmo smo odprli odlično s trojkama Topolnika in Črnjaviča, v tem tempu tudi nadaljevali in hitro povedli z dvomestno razliko. Gostje vse do konca prve četrtine niso našli pravega odgovora na našo agresivno obrambo, mi pa smo v napadu zadevali kot za stavo (6 trojk v prvi četrtini).

Drugo četrtino so se Lendavčani začeli pobirati ter se nam približevati. Tokrat so bili oni tisti, ki so zadevali, mi pa smo redkeje našli pot do koša. Do premora se je naša prednost stopila na le 5 točk.

Tretjo četrtino smo začeli bolje ter držali in počasi povečevali razliko, toda gostje niso popuščali in so nam vztrajno dihali za ovratnik. Pred zadnjo četrtino je bilo še vse odprto, čeprav smo prednost nekoliko povečali.

Četrta četrtina se je začela po naših načrtih in z delnim izidom 7:0 smo povedli za 15 točk. Po minuti odmora pa so košarkarji Lendave začeli svoj neverjeten povratek in z delnim izidom 20:4 prešli v vodstvo za točko v zadnji minuti. Z zadetim prostim metom smo uspeli izid izenačiti. Po številnih menjavah posesti in infarktni končnici rednega dela tekme je izid ostal izenačen.

Sledilo je novih 5 minut, podaljšek.

Podaljšek smo domači sicer odigrali agresivno v obrambi, toda v napadu smo prevečkrat brezglavo zaključili in prevladale so izkušnje Lendavčanov, ki so zasluženo slavili.

Avtor: Gorazd Horvatič

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja