Korak bližje k nogometni akademiji

Danes so ob prisotnosti predsednika Nogometne zveze Slovenije podpisali pogodbo za zagotovitev približno 5 hektarjev zemljišč, na katerih bo zgrajena nova športna infrastruktura za nogometno akademijo, rekreacijo in športni turizem.

Lendavska občina bo zagotovila stavbno pravico in podeljuje možnost gradnje Nogometnemu društvu Nafta 1903, ki se je s projektom nogometne akademije prijavilo na javni razpis. Ob dveh manjših igriščih pri srednji šoli v Lendavi, ki bosta služili za treninge nogometašev in rekreacijo občanov, se bo pričela gradnja velikega športno-turističnega kompleksa za Termami Lendava.  Pogodbo sta podpisala župan Občine Lendava mag. Anton Balažek in predsednik Nogometnega društva Nafta 1903 Végh Gábor. Projekt je javnosti predstavil Igor Magdič v sodelovanju s projektanti.

Na petih hektarjih zemljišč bodo zgrajena tri nogometna igrišča, parkirišča ter večnamenski objekt z nočitvenimi zmogljivostmi in drugo spremljajočo infrastrukturo. Nova infrastruktura bo omogočila večji razmah športa in športnega turizma, kar je nova priložnost za razvoj Lendave in širše okolice. Naložbo vredno več kot 4 milijone evrov bo z večjim finančnim vložkom podprla Madžarska, del sredstev pa se bo skušal pridobiti tudi na razpisih.

Občina bo ostala lastnica zemljišč s tem, da je investitorju podelila brezplačno stavbno pravico za naslednjih dvajset let. Po dvajsetih letih bo Občina brezplačno postala lastnica vsega zgrajenega na njenih zemljiščih. Gradnja športno-turističnih zmogljivosti je pomembna pridobitev tudi za lokalno prebivalstvo, ki se mu povečujejo možnosti in motivacija za rekreacijo. S tem ciljem je občina vstopila v mrežo zdravih mest.

Vir:lendavadanes

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja