KONEC UROČENE ELIZABETE ALI ZAČETEK NOVE ZGODBE O USPEHU?

Velike zamisli, klavrn konec.

Hotel Elizabeta je bil zgrajen skupaj s poslovno-trgovskim kompleksom sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja, po zamisli družine Sakač in njihovega podjetja Ing-gra. Kompleks Mlinska je obenem pomenil začetek konca središča Lendave. Večina trgovin se je iz mesta preselila v Mlinsko ulico.

Žal pa je podjetje Ing-gra zaradi prevelikih projektov zašlo v velike finančne težave, ki so vodile v stečaj. Hotelu Elizabeta nikoli ni uspelo, da bi zares zaživel. Zakaj je bilo tako, nihče ne ve. V načrtu je bila tudi izgradnja bazenov ob hotelu, saj se v bližini nahaja geotermalna vrtina. Žal iz tega na koncu ni bilo nič. Hotel je tako kot tudi marsikaj drugega, padel v nemilost stečajnih upraviteljev. Elizabeta je hotel s štiriindvajsetimi sobami in je ob odprtju veljala za prestižnega. Žal je po stečaju podjetja Ing-gra ves čas menjaval lastnike in najemnike. Sobe večinoma ostajale prazne. Največ gostov je hotel imel takrat, ko so v njem organizirali kakšne dogodke ali praznovanja. Večina obiskovalcev hotela so bili domačini, ki so radi uživali ob pitju poceni kave na terasi.

Zadnji najemnik hotela je bilo mariborsko podjetje Biovolt, njegova zadnja direktorica pa je bila gdč. Stefana Davidovska. Skupaj s partnerji je želela odkupiti hotel, a z banko upnico žal ni našla skupneg jezik niti pri najemnini. Ta je najemnino celo želela povišati, ker pa za Davidovsko to ni bilo sprejemljivo, je hotel zaprla. Delo so izgubili štirje delavci.

Hotel prodan! Nov začetek?

V začetku marca 2018 je na dražbi po ceni 490.000 evrov hotel kupila ljubljanska družba Sicom Invest, ki je v lasti častnega konzula Ukrajine v Sloveniji, Sandija Brezovnika.

Ker je hotel star več kot dvajset let in kliče po temeljiti prenovi, so se novi lastniki kmalu po nakupu lotili temeljite prenove in za konec avgusta že načrtujejo otvoritev.

Prenavlja se vseh štiriindvajset sob, osrednji del z jedilnico in manjšo dvorano za seminarje z do dvajset udeležencev. Pravijo, da po prenovi nobena soba v hotelu ne bo enaka.

Lastnik namerava po prenovi hotel preimenovati.

Nesrečna Elizabeta bo postala Cubis.

Kot so povedali v vodstvu Sicoma, bo hotel namenjen tranzitnim gostom, poslovnežem, ki prihajajo zaradi vse uspešnejših malih in velikih podjetij in vsem, ki bi želeli ostati nekoliko dlje v teh koncih. Hotel Cubis bo nudil vso potrebno tehnološko infrastrukturo za še tako zahtevnega gosta, prav tako pa bo dovolj domač, da se bodo v njem dobro počutili vsi.

 

Mi si to želimo in upamo, da se bo hotel čimprej pridružil lendavski turistični zgodbi o uspehu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja