Koncert trubaške glasbene skupine Bojan Ristić brass band iz Srbije na letnem odru Kulturnega doma

Na letnem odru lendavskega kulturnega doma smo lahko nocoj prisluhnili koncertu glasbene skupine Bojan Ristić brass band iz Srbije.
To je bil četrti koncert v sklopu Festivala romske glasbe, plesa in kulinarike.

Festival romske glasbe, plesa in kulinarike se izvaja v organizaciji Romskega kulturnega društva Romnji v sodelovanju z Ljudsko univerzo Lendava, Občino Lendava, Zvezo za razvoj romske manjšine Preporod, Klubom študentov Lendava in Romskim akademskim klubom. Festival poteka na različnih lokacijah med 20. in 23. avgustom 2018.

Bojan Ristić Brass Band je eden izmed najboljših bandov Guče, saj so leta 2008, 2011, 2012, 2016 in 2017 odnesli nagrado za najboljšo trubaško skupino. Iz njihovih glasbil navadno donijo evergreen melodije Mesečina, Kalašnjikov in Đurđevdan, vsestranske zlate trobente pa vedno presenetijo z raznolikimi žanrskimi sodelovanji in tako v svoj repertoar vključijo tudi hite kot sta La Bamba in We will rock you. Bojan Ristić igra trobento od svojega šestega leta, orkester pa je ustanovil leta 2000.

Lendavska publika koncerta Bojan Ristić Brass band je pokazala, da lahko tudi v Lendavi dihamo kot na Guči. Koncert je po odličnem odzivu publike uspel.

[Best_Wordpress_Gallery id=”494″ gal_title=”Guča”]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja