Koncert romske glasbene skupine Romano glauso s plesalkami Romano Jilo na letnem odru KKC Lendava

Na letnem odru lendavskega kulturnega doma smo lahko nocoj prisluhnili odličnemu koncertu romske glasbene skupine Romano glauso.
To je bil drugi koncert v sklopu Festivala romske glasbe, plesa in kulinarike.

Festival romske glasbe, plesa in kulinarike se izvaja v organizaciji Romskega kulturnega društva Romnji v sodelovanju z Ljudsko univerzo Lendava, Občino Lendava, Zvezo za razvoj romske manjšine Preporod, Klubom študentov Lendava in Romskim akademskim klubom. Festival poteka na različnih lokacijah med 20. in 23. avgustom 2018.

Romano glauso je romska glasbena skupina, ki prihaja iz naselja Pušča, edine romske krajevne skupnosti v Evropi. Tako kot je edinstvena Pušča, so edinstveni tudi vsi člani skupine, saj širijo ljubezen do romske glasbe in igrivo veselje, ki ga spremlja plesanje po mizah in pitje vina.
Na romskem glasbenem področju zagotovo predstavljajo posebnost, saj že od samega začetka neobremenjeno razvijajo avtorski pristop do romske glasbe. Ustvarjajo pesmi, ki gredo dobro v uho, od romskih balad do živahnih plesnih ritmov romskega melosa.
Pripravljajo prvi avtorski album z 10 skladbami, ki so prišle izpod peres članov skupine Romano Glauso.

Člani skupine Romano glauso so: Igor Baranja (harmonika), Darko Rudaš, Danilo Horvat in Milan Šarkezi (kitare), Belmondo Stojanovič (bas in kontrabas), Miki Horvat (tolkala) in Dušan Horvat – Vajta (vokal).

Z živahnim muziciranjem so »glausovci« popestrili torkov večer. Presenečenje večera je bila torta Rahele Hojnik Kelenc, ki jo je spekla sama, saj so ravno danes slavili rojstni dan Nataša Horvat, Dušan Horvat- Vajta in Rahela Hojnik Kelenc. Okusno torto je lahko poskusilo tudi občinstvo.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”481″ gal_title=”Romano glauso”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja