Kolesarjenje od Čentibe do Lentija po gozdni poti

Ali ste vedeli, da lahko s kolesi pridete do sosednjega Lentija čez zeleno mejo? Ne? Tukaj smo za vas pripravili fotopotep s kolesi na omenjeni relaciji.

Pot pričnemo pri čentibskem pokopališču in zavijemo levo po poti Svetega Urbana.

Tu se pričenja prvi večji vzpon. Za gorska kolesa in malo kondicije je to mala malica.

Nadaljujemo na prvem vrhu nad čentibsko kotlino. Nato nas pričaka odlična gozdna pot, ki se trikrat spremeni v lep vzpon. Ko prikolesarimo do prvega razcepa poti, zavijemo desno in vozimo ob državni meji, tik ob mejnih kamnih. Čez čas prikolesarimo na čistino čentibskega vrha, ki nam ponuja čudovit razgled proti Lendavi.

Par minut postanka in že prečkamo zeleno mejo saj smo na Madžarskem. Pričaka nas divji spust proti Tenkehegyu. V kraju, kjer že lep čas ne živi nihče, je veliko zidnic in vikendov. Seveda pa tudi vinogradov, ki niso tako lepo obdelani, kot naši.

Pot nadaljujemo levo proti asfalni cesti, ki se nadaljuje po bukovem gozdu. Prava vožnja po pusti cesti.

Kmalu prikolesarimo do strme kolesarske steze v gozdu, kjer nas tabla obvesti, da se peljemo proti Lendvadesu. Po, na trenutke strašljivo strmi, stezi prikolesarimo v omenjeno idilično vasico, ki spominja na kako pozabljeno mesto. Nedaleč od vasice se nahaja jezero, ki je priljubljeno tudi med našimi ribiči. Tukaj se lahko okrepčamo v bifeju, ki se nahaja ob jezeru. Cene so ugodne. Nadalujemo po kolesarki stezi čez gozd in po približno 4 kilometrih prispemo v Lenti, pri kopališču. Cela trasa je dolga okoli 14 kilometrov.

Za povratek domov pa obstaja še nekaj drugih poti,ki pa so seveda odvisne od telesne kondicije in o tem poročamo drugič.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja