Kljub vodstvu in boljši igri Nafta 1903 v zaključku tekme brez točk

Tabor Sežana je včeraj gostila tekmo 28. kroga prvenstva 2. SNL, kjer jo je v uvodnih minutah presenetila Nafta 1903, ki je po zadetku Grabanta šokirala domače. Slabih 25 minut kasneje so domači preko najboljšega napadalca izenačili. V drugem polčasu konkretnejših priložnosti ni bilo, vse do 92. minute, ko je Sežana v izdihljajih tekme prišla do zadetka Kebeja po prostem strelu.

Tabor Sežana – Nafta 1903 2:1 (1:1)

Strelci: Kebe 27′, 89; Grabant 3′

Prvo resno priložnost so Sežanci imeli že v 1. minuti, ko je Sever po desni strani prodrl do roba šestnajstmetrskega prostora, podal Stevanoviću, ki je streljal z bližine, vendar je vratar Raduha njegov strel ubranil in žogo odbil. Posredoval je Oštrek. Sledil je pritisk Nafte 1903 in že 2 minuti kasneje so po nesporazumu vratarja Renerja in obrambe Naftaši prišli do vodstva, saj je Grabant izkoristil napako ter poskrbel za šok na stadionu Rajka Štolfa. 

Sledil je pritisk Naftašev. Veliko priložnosti so imeli predvsem gostje, a brez česa konkretnega. V 27. minuti pa vse na novo. 29-letni Francoz je izkoristil odlično podajo in ušel lendavski obrambi ter premagal nemočnega Raduho. V nadaljevanju se je igra nekoliko umirila in boj se je usmeril k sredini igrišča, kjer je bil primoran glavni sodnik Kos podeliti tudi rumene kartone, Grabantu ter Vukeliću. Rezultat ob zanimivem polčasu je bil 1:1, Naftaši pa so po statistiki sodeč imeli 3 strele na vrata nasprotnika, a tudi 8 strelov mimo vrat. 

V drugem polčasu je bilo bistveno manj priložnosti in veliko grobe igre, še dalje je boj potekal predvsem po sredini igrišča. Nekaj minut po začetku so domači prišli do zadetka, ki je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Trener Sluka je pol ure pred koncem srečanja opravil tudi 2 menjavi. Iz igre je poslal strelca Grabanta in v igro je vstopil Jaka Bizjak, namesto Oštreka je vstopil Arpad Vaš. 
Ko je že kazalo na neodločen izid in delitev točk, pa so domači prišli do krvavo pomembnega zadetka in 3 točk. Po prekršku Prahića, ki je prejel za prekršek rumeni karton, so domači izvajali prosti strel tik ob robu šestnajstmetrskega prostora. Obramba Nafte bi lahko boljše reagirala ob strelu, kjer je brez težav ušel Kebe in ponovno premagal nemočnega vratarja. Zadetek si lahko ogledate na spodnji povezavi. 

Zadetek po prostem strelu v 89. minuti.. 

Fotografije so last NK Tabor Sežane in se jim zahvaljujemo za dovoljenje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja