Kelepelőállítás Pince-hegyen

A Csentei Szőlőtermelők Egyesülete számos szőlőtermesztéssel és borászattal kapcsolatos hagyományt ápol. Mária menybemenetele napján, azaz augusztus 15-én a csentei egyesület a Kelepelőállításnak szentelte a napot. Az 1990-es évek kezdetén állítottak első alkalommal kelepelőt Csentében, amikor vidékünkön még nem volt hagyománya a kelepelőállításnak. A hagyományhoz hűen, minden évben más egyesületi tag szőlőskertjében kerül felállításra a madarakat hessegető szerkezet. Idén az egyesület hosszúéves tagjánál, Lőrinc Máriánál állították fel a szerkezetet, Pince-hegyen.
Az egyesület tagjai kultúrműsort is rendeztek ez alkalomból, a meghívásnak a Csentei Népdalköz és a Hármasmalmi vegyes kórus tett eleget, akik vidám dallamokkal szórakoztatták a mintegy házharminc fős vendégsereget. Kicsiktől nagyig, fiataltól szépkorúakig mindenki megtalálta magának az örömteli pillanatot, ugyanis az egyesületi kelepelő felállítását követően bőségesen megpakolták az asztalokat, Rozsmán János muzsikus pedig a jó hangulatról gondoskodott korom sötétig.
A csentei egyesület a Vinárium Fesztivál keretében is finomságokkal és a legjobb csentei borral kényezteti városunk látogatóit a Halászléfőző verseny, a Magyar gasztro-nap, a Bográcsgulyásfőző verseny és a Lendvai szüret rendezvény keretében, ahova mindenkit szeretettel várnak!

[Best_Wordpress_Gallery id=”975″ gal_title=”PInce post. klopotca 2019″]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja