Katja Zver več kot športnica

Katja Zver je mlada  športnica iz Lendave, ki je nase opozorila s svojimi rezultati v strelstvu. Spoznajte jo tudi zasebno.

Sem 17-letna dijakinja srednje šole za oblikovanje Maribor, smer medijski tehnik. Poleg šole vodim še cerkveni gledališki krožek Fortuna v Župniji Lendava, sem animatorka za Oratoriju za otroke, voditeljica radijske oddaje Mladi mladim na RTV Maribor, obiskujem še manekensko šolo Glammodels v Mariboru, vodim, povezujem in organiziram še različne kulturne prireditve, delam preko študentskega servisa v KKC Lendava in še bi se lahko naštevalo. Pravijo mi, da sem preobremenjena s vsemi mogočimi stvarmi, ampak enostavno uživam v tem kar počnem v svojem življenju. Sem motivirana, komunikativna, nasmejana in vedno pripravljena na nove izzive, ki mi jih ponuja življenje. Šport in mediji so moja strast in na teh dveh področjih se želim vedno znova še dodatno izpopolnjevati.

Če nebom uspela v svetu medijev, bom vojakinja!

Svojo strelsko kariero sem začela pri svojih 10 letih. Za streljanje z zračno puško me je navdušil moj dedek Stanislav Zver, ki je bil moj prvi trener v strelskem klubu Varstroj Lendava. Moj prvi viden uspeh je bilo 3. mesto v kategoriji cicibanke na državnem tekmovanju v Cerknici leta 2013. Blestela sem tudi na regijskih in ligaških tekmovanjih po Sloveniji. Uspešno sem zastopala tudi Dvojezično osnovno šolo 1 Lendava. Osvojila sem kar precej medalj, ki ponosno visijo v moji sobi. Za vse to gre zasluga tudi mojemu očetu Dominiku, ki je moj sedanji trener. Sedaj treniram kar doma, saj mi je oče postavil strelišče, kar v lastni hiši. Za strelstvo sem navdušila tudi mlajšo sestrico Nino, ki gre po moji poti in dosega odlične rezultate.
Na državno tekmovanje osnovnih in srednjih šol, ki je potekalo v Ljubljani, dne 7.3.2019, sem šla brez velikih pričakovanj in uspelo mi je. Postala sem državna prvakinja v streljanju s serijsko zračno puško.

Danes je moj dan! To je toooo! Postala sem DRŽAVNA PRVAKINJA V STRELJANJU Z ZRACNO PUŠKO! Občutki so nepredcenljivi! Veliko veselje, navdušenje, zadovoljstvo in solzice v očeh so pristni trenutki, ki jih ne pozabiš nikoliii! Hvala družini, ki me podpira, se posebej pa atiju, ki je z mano ob vsakem treningu, na vsaki tekmi. Ne smem pozabiti na Stanislava, dedija, ki je bil moja odskočna deska pri streljanju. Hvala tudi vsem organizatorjem tekmovanja in ostalim, ki ste na kakšen koli način pripomogli, da se je tekmovanje odvilo kot je treba.
Hvalaaa-to so moji občutki ki sem jih delila na priljubljenem družbenem omrežju Facebook in jih delim še tukaj.

Foto: Tomaž Galič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja