Kadetinje OK Lendava kljub dobri igri izgubile v 1. krogu

V soboto, 29.9.2018 se je pričelo državno prvenstvo v odbojki. Kadetinje OK Lendava so se udeležile turnirja v Murski Soboti in proti domačinkam izgubile na prvi tekmi izgubile. Komentar trenerja lendavskih odbojkaric, Spasoje Todorovića:

“Današnji turnir je bil za nas glede na rezultat polovično uspešen, sem pa s prikazano igro zelo zadovoljen.Tekme so si bile zelo različne, tako po kvaliteti, kot po načinu igre.

V prvi tekmi smo kljub dobri igri doživeli poraz, a v porazu sem videl veliko dobrih stvari, tako tehničnih kot mentalnih. Ekipa napreduje in vsaka tekma prinese nove izkušnje. Forma nam raste in z njo bodo prišle dobre igre naših deklet. Tehnično smo bili proti ekipi Murske Sobote na nivoju, ampak težave s sprejemom so bile vseeno odločilne in usodne za poraz. Ekipa Murske Sobote je bila agresivnejša in bolj natančna na servisu. Preko tekme so dvigovali moč servisov. Bili so bolj sproščeni od nas in rezultat v danem trenutku jim je dal več svobode v napadu, kar je rezultiralo k veliki uspešnosti. Ker smo imeli težave s sprejemom se je to tudi odražalo v napadu, ker žoge niso bile natančne, se je naš napad odvijal nekoliko preveč vstran od mreže, naše najboljše napadalke pa niso mogle dati svoj maksimum in biti uspešnejše.”

V nadaljevanju je dodal:

Na naslednjo tekmo se bomo še bolj pripravili in se poskušali revanširati in zmagati proti športnim prijateljem iz Murske Sobote.

Veseli me pristop mojih igralk, volja in način kako so igrale. Kljub slabšemu rezultatu sem zadovoljen. Nasprotnik iz Murske Sobote je bil danes boljši in jim zato čestitam.

Druga tekma je bila nekoliko težja, brez podcenjevanja, najti je bilo potrebno motiv, po težki prvi tekmi, se znati dvigniti in odigrati tako dobro, da bi tekmo zmagali in to z dobrim rezultatom. Plan je bil uresničen, zmagali smo z 2:0. Pritiskali smo nasprotnika z float servisom, premaknili sprejem iz 3 metrov in na tak način lažje odigrali dobro obrambo. V napadu smo bili dominantni in raznovrstni. Čestitam tudi ekipi Lenarta za prikazano igro, veselimo se tekme z njimi pri nas v Lendavi.”

ŽOK Sobota – Murania Lendava

Murania Lendava – Zoja Lenart

VIR: OK Lendava

[srizonfbalbum id=18]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja