Kadetinjam naslov, članicam drugo mesto, Špeli Kolbl pa strelska krona

Za nogometašicami ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je uspešen konec. Kadetska selekcija, ki jo vodi Lucija Hameršak, je s sobotno zmago dva kroga pred koncem tekmovanja potrdila naslov državnih prvakinj, člansko moštvo Nuše Ladinek pa je državno prvenstvo sklenilo z visoko zmago in drugim mestom. Špela Kolbl je s petimi zadetki v mreži Krima potrdila naziv najboljše strelke lige.

Krimovke so v Bratoncih prejele kar 12 zadetkov, osem že v prvem polčasu, ko sta se »hat-tricka« razveselili že omenjena Špela Kolbl in Larissa Šoronda. Belokranjka je v nedeljo zabila prve zadetke po povratku na igrišča, potem ko zaradi poškodbe kolena skoraj leto in pol ni igrala nogometa. V prvem polčasu sta gol k visoki prednosti dodali še Maruša Česnik in Sara Makovec, ki je bila še drugič natančna v nadaljevanju srečanja. V drugem polčasu je Špela Kolbl zadela še dvakrat, strelskega prvenca v članski konkurenci pa se je razveselila Ines Sok. Prvič se je v dresu članske ekipe predstavila Albinca Čizmazija, Sara Nemet pa je z nekaj posredovanji zaklenila svojo mrežo.

Kot že zapisano, je Špela Kolbl z 31 zadetki potrdila strelsko krono in osvojila naziv najboljše strelke SŽNL, s petimi goli na zadnji tekmi prvenstva pa je z vrha lestvice izrinila Tino Paliska, članico Ankarana. »Nismo uspele osvojiti prvega mesta, zato je naziv najboljše strelke določena tolažba. Občutki so lepi, lahko se zgolj zahvalim celotnemu moštvu, ki mi je tekom sezone pomagalo do tega dosežka,« je o svojem dosežku dejala članska reprezentantka Slovenije.

Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je s štirinajsto zmago sezone skočila na drugo mesto lestvice. Pomurke so se zavihtele pred nogometašice Radomelj, ki bodo v sredo nasprotnice rumeno-modre zasedbe v finalu Ženskega pokala Slovenije. Dvoboj bo v sredo, ob 17.30, odigran v Športnem parku Kodeljevo.

Že v soboto so se zmage razveselile tudi nogometašice kadetske ekipe, ki je bila z 10:1 boljša od Fužinarja iz Raven na Koroškem. Pomurke so ob pomoči Ajdovk, ki so presenetile Radomlje, dva kroga pred koncem prvenstva potrdile nov naslov državnih prvakinj in ponovile lanskoletni dosežek.

Že v drugi minuti tekme je bila natančna Luana Zajmi, ki je drugič zadela v končnici prvega polčasa. Vloga najučinkovitejše igralke je pripadla Tii Vaupotič, ki je dobro formo potrdila s štirimi zadetki. Šele trinajstletna napadalka je v polno zadela na zadnjih štirih kadetskih tekmah, v starostni kategoriji U17 pa se je prvič razveselila treh golov. Dvakrat je bila natančna tudi Melissa Žužić, zmago pa so z golom dopolnile še Vita Žolek, Albinca Čizmazija in Eva Hamler, pod častni zadetek gostujočega moštva pa se je podpisala Eva Potočnik, sicer prva strelka prvenstva.

Kadetinje bodo državno prvenstvo sklenile čez dva tedna, ko bodo v Bratoncih gostile že omenjen Radomlje. V soboto in nedeljo, 9. in 10. junija, bo klub gostil tudi zaključni festival MNZ Murska Sobota v starostnih kategorijah U7, U9 in U11.

Vir in z dovoljenjem:  ŽNK Pomurje Beltinci, Peter Dominko, odnosi z javnostmi ŽNK Pomurje.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja