Kabelski tv signal od danes na Hotizi že preko Telemacha

Operater televizijskih, telefonskih in internetnih storitev Teleing d.o.o., je postal del Telemacha, zato bodo 16. aprila v veljavo stopile nekatere spremembe. Danes so naročniki, ki jih je na Hotizi  veliko, v sistem dobili Telemachov signal.

Kot prvo, bo Telemachova digitalna shema nadomestila trenutno shemo, kjer, bodo naročnikom na voljo novi programi in bogatejši paketi. Ker se trenutna programska mesta televizijskih programov razlikujejo od tistih v Telemachovi programski shemi, je treba za ogled vseh novih programov zagnati ponovno iskanje programov. Nekateri obstoječi programi, za katere Telemach nima sklenjene pogodbe, ne bodo več vidni, lokalni programi, ki so bili na voljo naročnikom storitev Teleing, pa bodo vidni od programskega mesta št. 270 naprej. Na analogni programski shemi se bodo medtem zamenjala programska mesta, zato bo za ogled celotne analogne programske sheme potrebno ponovno zagnati iskanje programov.

 

Televizorji s sprejemnikom DVB-C:
Zagnati morate ponovno iskanje programov ali povrnitev tovarniških nastavitev in ponovno iskanje programov. To morate narediti v skladu z navodili za svoj tip televizorja. Podatki, ki jih boste morda potrebovali, so:
Frekvenca: 434 MHz
QAM: 64 Symbol rate (Simbolna hitrost): 6875
Network ID (ID omrežja ali ON ID): 501
Država: če je možnost Slovenija, jo izberite, na starejših televizorjih Sony, izberite možnost Švedska, sicer pa izberite vnos Nemčija ali Avstrija. Delujoči možnosti sta tudi »–« ali OTHER.

Samostojni Dvb- C sprejemniki pa se razlikujejo po znamki in jih je potrebno tovarniško ponastaviti ter zagnati avtomatsko iskanje programov.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja