Jubilejni koncert mešanega pevskega zbora “Nimam časa”

Lendavska Evangeličanska cerkev je pretekli petek odmevala v zvokih Mešanega pevskega zbora NIMAM ČASA Društva upokojencev Lendava. Ti so ob svoji deseti obletnici obstoja pripravili jubilejni koncert in izdali zgoščenko z štirinjastimi pesmimi ter bilten.

[googlepdf url=”http://lendava-on.net/wp-content/uploads/2019/10/Bilten_nimam-casa_sl_koncna_web.pdf” download=”Shrani” ]

V zboru Nimam časa poje od njegove ustanovitve, to je od leta 2009. Takih pevk in pevcev je 21. Danes zbor šteje 23 članov. Življenje s petjem v pevskem zboru se je v desetih letih dotaknilo skupaj 35 pevk in pevcev, od tega 21 žensk in 14 moških. V desetih letih se je za njimi nabralo več kot 50 nastopov. 

Vse se je začelo poleti 2009 na izletu v Lenti. Na vlakcu ozkotirne železnice. Narava, ptice, mrčes, sonce, skupina dobrovoljnih lendavskih upokojencev. Domača hrana in pijača v košarah, seveda. Ob teh pogojih je bilo vprašanje časa za lepo pesem, in ko se je zgodilo, je nekdo predlagal: „Tako lepo pojemo, da bi lahko dobili pevski zbor!” Besede so dobile svoj pravi pomen septembra 2009, ko se je oblikoval mešani pevski zbor, katerega strokovno vodenje je prevzela ga. Tanja Vajda. Zanimivost pevskega zbora je tudi to, da je skupina pričela premišljevati o svojem imenu šele po nekaj mesecih delovanja. Ni kaj, to dokazuje njihovo skromnost. Ko so ostalim in sebi dokazali, da niso muha enodnevnica, so si nadeli naziv Nimam časa.

Pevski zbor so od njegove ustanovitve vodili trije pevovodje. Tanja Vajda, ki je z zborom bila od njegove ustanovitve skoraj do svoje upokojitve. Pod njenim vodstvom je pevski zbor postal prepoznaven, ona jih je naučila tremo pregnati s humorjem, skupaj so preživeli 8 let, doživljali nepozabne trenutke tudi iz vaj, predvsem pa zaradi nastopov. Leta 2017, je mešani pevski zbor Nimam časa prevzel srčni g. Jože Gerenčer. Novost za zbor so bile ločene vaje po glasovih. Od leta 2018 je pevovodja zbora g. Matej Pucko. S svojo mladostniško energijo, ki veliko pripomore k elanu pevskega zbora. Zbor Nimam časa je ob svojem jubileju na konceru od vodje lendavske izpostave Javnega sklada Republike Slovenije, ge. Janje Magdič prejel Galusovo priznanje.

Najprestižnejša priznanje, ki ga je dobil mešani pevski zbor Nimam časa, je bilo priznanje za najboljši mešani pevski zbor v Pomurski regiji, prav tako jim je v velik ponos nastop v Cankarjevem domu v Ljubljani, kjer so zastopali ne le Lendavo, temveč celotno Prekmurje.

Bededilo je povzeto iz nagovora Eve Nađ

[Best_Wordpress_Gallery id=”1056″ gal_title=”Nimam časa 10. obletnica”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja