Johann Srauss: Cigánybáró operett két részben a lendvai Színház- és Hangversenyteremben

 

Tegnap került színpadra a Lendvai Színház- és Hangversenyteremben Johann Strauss Cigánybáró operettje. Barinkay Sándor a száműzetéséből visszatérve cigányokat talált a birtokán, közülük Czipra mesés gazdagságot és gyönyörű feleséget jósolt neki. A szomszédságában élő Zsupán sertéskereskedő Barinkaynak szánta a lányát, Arsenát, aki titokban Ottocárba szerelmes, ezért kikosarazta Barinkayt. Kikötötte, hogy legalább egy bárói rangot szerezzen, ha el akarja nyerni a kezét.

Barinkayt a cigányok vajdának választották. Az immár cigánybáró Barinkay és a gyönyörű cigánylány, Saffi szerelmesek lettek egymásba, és rengeteg kincset találtak a férfi birtokán. Barinkay fölajánlotta kincseit a magyar huszároknak, ám miközben cigányosan megkötött házasságát érvénytelenítették, megtudta, hogy Saffi nem más, mint az utolsó pasa lánya, akinek hercegnői rangja van. Barinkay alacsony származása miatt büszkeségből elhagyta Saffit és beállt a seregbe.

Bécsbe érkeztek a győztes magyarok, akiket a császárné elhalmozott kitüntetésekkel. Zsupán hozzáadhatta a lányát a szegény Ottocárhoz, mert a fiú megtalálta rég eltűnt apját, gróf Carnerot. Barinkay hősies tetteiért bárói rangot kapott, valamint a birtokán talált kincsek egy részét is. Saffi hűségesen várt rá, a fiatalok boldogan tértek vissza Magyarországra…

[Best_Wordpress_Gallery id=”588″ gal_title=”Cigánybáró operett”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja