Izvršni odbor NZS v Lendavi

V torek, 18.9.2018 je ob 16. uri potekala 25. seja izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (2016-2020). Seja je potekala v Lendavi, saj je Nogometna zveza Slovenije s tem počastila Medobčinsko nogometno zvezo Lendava ob 40. obletnici obstoja. Izvršni odbor je obravnaval šest od sicer predvidenih sedem točk dnevnega reda.

Sprejetih je bilo nekaj pomembnih sklepov za razvoj slovenskega nogometa. Člani IO so sprejeli sklep o sofinanciranju izgradnje nogometne infrastrukture – RAZPIS »SIPN-2018«. Le ta je namreč ena izmed pomembnih prioritet NZS, kamor šteje obnovo ter razvoj nogometne infrastrukture v Sloveniji. Omenjen razpis zagotavlja 500.000 EUR in sicer za izgradnjo ter posodobitev nogometnih igrišč med katere spadajo velika in tudi majhna nogometna igrišča z naravno kot tudi umetno travo, razsvetljavo nogometnih igrišč, avtomatskih namakalnih sistemov, garderobnih prostorov, tribun za gledalce in njihovo pokritje, nogometne opreme in tudi dokončanja nogometnih objektov po državi.

S področja programa FIFA Forward je IO NZS potrdil tudi projekt črpanja sredstev programa za leto 2018 sofinanciranje članic NZS (MNZ, ZNTS, ZNSS) v skupni višini 253.980 €.

IO je potrdil tudi sestavo “futsal lig” (z izjemo 1. SFL) za sezono 2018/2019 in koledar tekmovanj v futsalu za omenjeno sezono.

Obiskali so tudi razgledni stolp Vinarium v Dolgovaških Goricah in lendavski grad, kjer poteka razstava Marca Chagalla. Lendavski župan mag. Anton Balažek in predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović sta se pogovarjala o športu in njegovem pomenu, gibalne kulture in projekta zdravih mest, del katerega je tudi naša občina.

 

FOTO: NZS.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja