Iz Lendave v Ukrajino s kolesi, poročilo iz Madžarske

Kot smo že poročali so se štirije kolesarji (Bratkovič Branko, Šendlinger Igor, Ivan Koncut in Gorazd Horvatič) v petek iz Lendave s kolesi odpravili v Ukrajino. Načrtovana pot bo trajala 5 dni, v poprečju pa bodo prekolesarili 130 km na dan.

Prejeli smo njihovo poročilo dosedanje ture.

Prvi dan (štart je bil v petek ob 8.00) smo naredili 141 km. Pred Letenyem nas je ujela manjša ploha ter po 20 min počitka na manjši avtobusni postaji smo krenili naprej. Pot nas je vodila v Nagykanizso, nato smo zavili v smer Keszthelya ter Balatona. Okoli 18.00 smo prispeli na cilj, v Balatonszemes.
Naslednji dan je že zgodaj zjutraj pihal veter, rahlo je deževalo, kar nas ni ustavilo, saj smo vedeli, da moramo do večera prispeti na načrtovani cilj, v Solt.
Prvo kavo smo spili v centru Siófoka ter po kratki pavzi nadaljevali pot proti Puszti ter Simontornya. Na poti je približno 3 ure deževalo in smo si morali obleči pončote, dežne jakne. Ker je bilo vetrovno, smo na cilj prispeli šele ob 19:00.
Danes v nedeljo nas čaka pot iz Solta do Keckemeta, Solnika do Törökszentmiklósa.
Domačini so zelo prijazni, velikokrat nam pomagajo z napotki, nas usmerjajo. Mi pa upamo, da nas bo nevihta preskočila, ter da prispemon na cilj pravočasno, brez okvar ter suhi.
Trenutno se nahajamo v Keckemétu.

Želimo jim še naprej varno vožnjo.

Foto in poročilo: Gorazd Horvatič

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”352″ gal_title=”lend-ukr 1.dan”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja