Intervju z zmagovalci Bogračfesta 2018

Na letošnjem Bogračfestu je zmagala  ekipa Turističnega društva Hoče. Vsa leta nazaj smo bili navajeni, da so zmagovale domače-prekmurske ekipe, zato smo se odločili preveriti, kaj je skrivnost hoškega bograča, kar od najboljših.

Ekipo Td Hoče sta sestavljala Borut Celan in Niko Štekar. Pogovarjali smo se z Borutom Celanom.

Na letošnjem Bogračfestu je zmagala vaša ekipa Td Hoče. Vsa leta nazaj smo bili navajeni, da so zmagovale domače-prekmurske ekipe, zato smo se odločili preveriti, kaj je skrivnost hoškega bograča. Ekipo Td Hoče sta sestavljala Borut Celan in Niko Štekar. Ali je kateri od vaju profesionalni kuhar?  Kuhate tudi doma ali pa samo v kotlih na prostem?

Nobeden od naju ni profesionalni kuhar, s tem se ukvarjava ljubiteljsko. Kulinarika naju zelo navdušuje in zato rada sodelujeva na raznih izzivih.

S čim se ukvarjate v življenju? Koliko sta stara in ali imata družine?

“Borut Celan” v življenju se ukvarjam s fotografijo, “Niko Štekar” pa s sladkimi stvarmi, saj ima v centru Hoč svojo lastno slaščičarno- hišo sladic Štekar – stara sva 37 let in že od osnovnošolskih klopi sva najboljša prijatelja, oba imava po dva otroka, ki jih z veseljem razveseljujeva z najino kulinariko – zelo rada se udeležujeva tekmovanj, saj ogromno receptov preizkušava doma, ki jih nato predstaviva širši javnosti, tako da ja, večinoma sva glavna kuharja doma.

Ali ste na Bogračfestu kuhali svoj prvi bograč?

To ni bil najin prvi bograč, jih je bilo kar nekaj, čeprav sva se prvič potegovala za naslov mojstra bograča – največkrat sva ga kuhala za kakšna prijetna druženja ali pa na dobrodelnih prireditvah – držala sva se osnovnih pravil glede sestavin bograča, ki sva jih prejela.

 Imate kakšno skrivno začimbo? Boste sedaj večkrat kuhali bograč v domačem kraju?

V njem ni nikakršne skrivne začimbe, važen je postopek priprave in zaporedje začimb saj ima vsaka svoj pomen in način uporabe. Uporabila sva jih po pravem vrstnem redu – seveda, zdaj ko sva osvojila naslov na enem od največjih tekmovanj v Sloveniji, bova zmagovalni bograč 2018 predstavila še našim domačinom.

“Prijavila sva se zato, ker ga obožujeva in ker sva vedno, ko sva ga pripravila, dobila veliko pohval – pri vas sva se počutila fenomenalno, nepozabno, samo malo več sonca je manjkalo… skratka odlično, ljudje, organizacija,  brez besed.”

Kaj vas je pripravilo do tega, da ste se prijavili? Kako vam je bilo všeč pri nas?

Prijavila sva se zato, ker ga obožujeva in ker sva vedno, ko sva ga pripravila, dobila veliko pohval – pri vas sva se počutila fenomenalno, nepozabno, samo malo več sonca je manjkalo… skratka odlično, ljudje, organizacija,  brez besed.

Se vam je kaj posebnega vtisnilo v spomin?

Najbolj se nama je vtisnilo v spomin, da so pri vas res zelo prijazni ljudje, kot da se že  dolgo poznamo. Počutila sva se, kot da sva na letošnjem Bogračfestu  zmagala kot vaša ekipa Td Hoče.

Se vidimo na naslednjem Bogračfestu?

Vsekakor se vidimo na naslednjem Bogračfestu, kjer sva letos prvič sodelovala in kot že rečeno bova tudi naslednja leta, saj nama je bil to velik izziv.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”527″ gal_title=”Hoški bograč intervju”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja