HUBERTOVA MAŠA V DOLINI IN ODKRITJE KIPA

Preteklo nedeljo je Lovska družina Petišovci s Hubertovo mašo in slavnostnim odkritjem kipa boginje Diane poklonila lovstvu in naravi.

Hubertova maša je bila posvečena lovcem pri Lovskem domu v Dolini. Letos je bila prvič, člani Lovske družine Petišovci so izrazili željo, da bi jo proslavili tudi v bodoče . Ob tem dogodku so slavnostno odkrili lesen kip boginje Diane, delo madžarskega kiparja Vanyur Istvana. Na Srečanje so bili povabljeni številni člani lovskih družin iz Slovenije ter sosednje Hrvaške in Madžarske.

Zbrane je pozdravil župan Občine Lendava mag. Anton Balažek in izrazil zadovoljstvo, da je lovska družina zelo aktivna tudi na področju varovanja okolja in naravne dediščine. Podpredsednik Lovske zveze Slovenije mag. Aleš Klemenc pa je v svojem nagovoru izpostavil pozitiven vidik tovrstnih srečanj, še posebej ko povežejo lovce iz sosednjih držav. Zbrane je na slovesnosti pozdravil tudi predsednik Zveze lovskih družin Prekmurja Ludvik Rituper, osrednji nagovor pa je imel starešina Lovske družine Petišovci Dejan Sobočan.

Nedeljsko srečanje in slovesnost so v duhu lovstva pospremili tudi rogisti in pevski zbor Zveze lovskih družin Prekmurja, Lovska družina Petišovci je goste postregla s pravim lovskim golažem.

Vir: www.lendavadanes.si

Foto: Tomaž Galič

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”525″ gal_title=”Hubertusova maša”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja