Hrvaška delegacija obiskala Lendavo

Predstavniki Medžimurske županije so v torek, 27.2.2018, obiskali Lendavo. Prisotni so bili tudi predstavniki Državnega urada za Hrvate izven Republike Hrvaške in Veleposlaništva Republike Hrvaške v Sloveniji. Tema pogovorov je bilo sodelovanje v okviru različnih projektov.

ZANIMANJE ZA SODELOVANJE PRI PROJEKTU EPK

Predstavniki so si ogledali predstavitev projekta EPK, ki je med prisotnimi sprožil zanimanje. Zato je želja Občine Lendava, da bi v prihodnje prišlo do izmenjave programov med kulturnimi deležniki obeh držav. Pomemben del projekta je tudi turistični vidik, zato se ponuja opcija sodelovanja med turističnimi destinacijami v regiji.

Projekt »Center Zrinski v Lendavi« bo Občina Lendava nudila vso potrebno pomoč v sodelovanju s partnerji. »Center Zrinski« je ena izmed želj pri ureditvi prostorskih potreb Hrvaškega kulturnega društva Pomurje. Predsednik Hrvaškega kulturnega društva Đanino Kutnjak je predstavil idejno zasnovo projekta, ki bi doprinesel kulturni in turistični ponudbi v okolju.

Kot pomembna priložnost za sodelovanje se ponuja v okviru Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje – EGTC. Občina Lendava je del podsistema Pannon EGTC, ki združuje 57 članov in ima sedež v Pécsu na Madžarskem in želja je, da bi bili s partnerji uspešni pri razpisih za evropska sredstva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja