Hladna solata iz ostankov piščančjega mesa

Pandemija koronavirusa je pričela močno posegati v naš način življenja in pod vprašaj postavila naše navade in stvari, ki so se nam do sedaj zdele samoumevne. Potrebno bo temljito spremeniti način življenja, to se bo vsekakor poznalo tudi v naših kuhinjah.

Kaj bomo kuhali in jedli, nam bo narekovalo tisto, kar bomo našli v hladilniku, saj bomo redkeje nakupovali. Če trenutno kupujemo večje količine hrane, bi bilo smotrno, da jo tudi porabimo, da ne roma med odpadke, kar bi bilo v teh časih še kako neodgovorno. Moramo se zavedati, da nas morda čakajo še negotovi časi in je na te stvari potrebno gledati tudi s finančne plati. Ker nas večina živi iz meseca v mesec, je smotrno, da hrane ne zavržemo. Tudi iz ostankov se lahko pripravijo odlično obroki, naj si bo to za kosilo ali večerjo.

Tukaj je ena dobra ideja kako porabiti ostanke piščančjega belega mesa. Recimo, da ste za kosilo spekli celega piščanca in vam ostane prsni del mesa, ki ga običajno prihranimo za večerjo, a ga le stežka pojeste, saj gre za suho meso.

Piščančje belo meso narežemo na kocke, dodamo narezezane koščke paradižnika, sira, paprike in že prej skuhane in ohlajene makarončke, vse skupaj solimo in popramo po okusu in dodamo kislo smetano in majonezo. Namesto makaronov lahko dodamo riž ali ajdovo kašo, pa tudi kvinojo. Tako pripravljeno solato lahko uživamo takoj ali ohlajeno še naslednji dan.

Dober tek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja