Hiša groze s pomočjo prostovoljcev ponovno postaja varno zavetje

Stiska Zale in njene mamice je bila ogromna, a k sreči so se našli številni prostovoljci in donatorji, z njihovo pomočjo pa bosta lahko ponovno zaživeli v svojem domu. Pomagate lahko tudi vi.

Dva meseca je minilo odkar smo poročali o grozljivi zgodbi v Prekmurju, ki je doletetla Vido in njeno 11-letno hči. Živeli sta v nemogočih razmerah, vlaga in plesen sta popolnoma uničila njuno že tako skromno imetje. Po tem, ko smo na pobudo Dunje, ki je prepoznala njuno stisko, objavili zgodbo, smo prejeli ogromno sporočil bralcev, javili so se številni prostovoljci, zgodba pa je preplavila strani več slovenskih medijev. Zgodilo se je tisto, o čemer sta Vida in njena Zala lahko le sanjali, deležni sta popolne prenove doma.

Hvaležni prostovoljcem in podjetnikom
“Zaenkrat dela potekajo s polno paro. Odstranili smo omete, odkopali smo zemljo iz spalnice, sedaj čakamo, da se vse posuši, prioriteta je, da se znebimo vlage. Odkopana bo tudi drenaža vse do temeljev,” nam prenovo opiše Dunja, ki je hvaležna vsem prostovoljcem in podjetnikom, ki so priskočili na pomoč, prav tako PGD Lendava. Žal pa se je zgodilo tudi, da so si nekateri potencialni donatorji tik pred izvedbo del, premislili.

Zala in Vida sta nastanjeni tik ob hiši, v bivalnem kontejnerju, saj si je mamica želela biti prisotna pri delih. Zaenkrat še niso porušili kopalnice in kuhinje, tako da ju lahko še vedno uporabljata, ta prostora bodo obnovili zadnja.

Še vedno potrebujejo pomoč
Del hiše se je sesedal, zato so ga morali nujno porušiti. Želijo zagotoviti varno hišo, v katerem bosta lahko brezskrbno živeli. “Res je, da sta dobili ogromno, za kar smo izredno hvaležni, a vseeno si še želimo, da se pojavi kak donator gradbenega materiala, da bodo dela stekla še lažje. Zaenkrat še nimamo finančne predstave koliko bo celotna investicija znašala. Najbolj nujno je, da najdemo okna in vrata, streha bo k sreči do konca meseca urejena,” pojasni Dunja.

Do sedaj jim je uspelo zagotoviti keramiko, kompletno kopalnico, urejena so tudi pleskarska dela,
javil se je izvajalec za vodovod in inštalacijo, potrebujejo le še nekoga, ki bi uredil elektriko.
Veseli bi bili tudi materiala, da lahko začnejo urejati stene, potreben je tudi ves elektro material
in material za fasadno.

Če želite pomagati, še vedno lahko do 16. julija donirate na račun SI56 02922 00198 31742, s pripisom “Za Vido in Zalo”, sklicna številka 7222, ali pošljete SMS na 1919 s pripisom KRAMBERGER1, s čim boste prispevali en evro, oziroma KRAMBERGER5, če želite prispevati 5 evrov.

“Zahvalila bi se tudi vsem vašim bralcem, ki so na kakršnikoli način priskočili na pomoč. Prejeli sta ogromno oblačil, opreme, hrane in bonov,” se ob koncu zahvaljuje Dunja.

Avtor: Tea Tosić Golob

[Best_Wordpress_Gallery id=”919″ gal_title=”Radmožanci Hiša groze 2″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja