Glejte nogomet na HTV2 kljub zatemnitvi

V času svetovnega nogometnega prvenstva je med ljubitelji nogometa veliko slabe volje. Tekem si zaradi zahteve nosilca avtorskih pravic po zatemnitvi programov ni mogoče ogledati na tujih programih, obsojeni smo samo na RTV Slovenija. Ljubitelje športa najbolj jezijo komentatorji naše nacionalne tv.

Drugače pa je na Hrvaškem, kjer je televizijski komentator državne HRT Drago Ćosić prava legenda, radi ga poslušamo tudi v Sloveniji. Mojster dovtipov, znan po menjavanju komentatorskega ritma od umirjenega govora do eksplozije čustev.

Toda obstaja rešitev. V lendavi imamo srečo, da signal Hrvaške prizemne televizije (DVBT) zaradi bližine oddajnikov zelo dobro”nese” še globko v Prekmurje.

Tako lahko marsikje že s sobno anteno ulovimo lepo število programov hrvaških multipleksov. Potrebujemo sobno ali strešno anteno usmerjeno proti Hrvaški.

Vsi, ki tv signal prejemate preko ponudnikov in njihovih sprejemnikov imate pa tv z vgrajenim dvb-t tunerjem lahko samo s priklopom ustrezne antene v hipu sprejemajo lepo število programov med njimi pa HTV 2, ki je zatemnjen pri naših operaterjih v času športnih dogodkov. Drugi pa potrebujete zunanji dvb-t sprejemnih, ki se priklopi na obstoječ tv in anteno.

Če pa niste vešči tehnike vam še vedno ostane pomoč lokalnega mojstra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja